Reacţia amuzantă a lui Iohannis când Birchall şi-a prezentat bilanţul la final de mandat: Să ne lăsaţi şi nouă ceva de spus

Ana Birchall a prezentat, marţi, un bilanţ la final de mandat, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a noului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu. Pentru că Brichall a vorbit mult despre activitatea sa, Iohannis i-a spus, amuzat, „Să ne lăsaţi şi nouă ceva de spus”.

67146 afișări
Imaginea articolului Reacţia amuzantă a lui Iohannis când Birchall şi-a prezentat bilanţul la final de mandat: Să ne lăsaţi şi nouă ceva de spus

Reacţia amuzantă a lui Iohannis când Birchall şi-a prezentat bilanţul la final de mandat: Să ne lăsaţi şi nouă ceva de spus

Ana Birchall i-a spus lui Cătălin Predoiu, când liberalul a preluat mandatul de ministru al Justiţiei, că pleacă mulţumită de la Minister, după 6 luni intense, „deloc uşoare” şi a spus că o problemă stringentă, care are nevoie de soluţii, este aceea a pensionării magistraţilor.

„Astăzi plec din Ministerul Justiţiei cu fruntea sus. Aşa cum am spus încă de la preluarea funcţiei de data de 25 aprilie 2019, am gestionat agenda Ministerului cu echilibru, seriozitate şi profesionalism, alături de colegele şi colegii mei din Ministerul Justiţiei, cu conştiinţa faptului că am acţionat întotdeauna cu onestitate şi bune credinţă. Au fost 6 luni intense, o perioadă deloc uşoară, de multe ori simţind că Ministerul Justiţiei s-a aflat sub asediu, fiind ţinta unor diverse interese. Dar în toată această perioadă mi-am respectat jurământul depus cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie, asigurând domnia legii şi respectul faţă de lege şi singurul interes care m-a călăuzit şi care ne-a călăuzit pe noi în această perioadă a fost recâştigarea încrederii românilor în actul de Justiţie, în domnia legii, pentru că pe lângă activitatea curentă privind asigurarea bunei funcţionări a Ministerului, un obiectiv important pe care ni l-am propus a fost recâştigarea încrederii românilor actul de justiţie”, a spus Ana Birchall.

Aceasta le-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban şi ministrului Cătălin Predoiu, un raport de activitate, la final de mandat.

Borchall a spus că au fost rezultate bune înregistrate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniul Justiţiei, când au fost atinse toate obiectivele Ministerului Justiţiei.

„Deşi bugetul nu a fost neapărat unul generos, am asigurat o serie de proiecte prioritare pentru sistemul judiciar, fondurile pentru informatizarea instanţelor şi a parchetelor precum şi dotarea cu echipamente de idee de ultimă generaţie în condiţiile în care informatizarea instanţelor nu a mai fost realizată de 10 ani de zile. Astfel toate cele 15 Curţi de Apel, inclusiv toate tribunalele şi judecătoriile arondate, precum şi Ministerul Justiţiei vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie, cu termen de finalizare 5 decembrie 2019”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

De asemenea, Birchall a reamintit de finalizarea procedurii şi adoptarea legii statutului poliţiştilor de penitenciare, rezolvarea situaţia inspectorului antifraudă prin elaborarea actului normativ necesar, precum şi de faptul că a continuat demersurile pentru lucrările la Cartierul Justiţiei.

Totodată a fost instituit la nivelul MJ un grup de lucru pentru punerea în acord a Codului Penal şi a codului de Procedură Penală cu deciziile CCR, privind recomandările GRECO, MCV şi ale Comisiei de la Veneţia.

Birchall a mai spus că a vorbit cu noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre faptul că o problemă extrem de importantă este cea legată de pensionare şi se poate rezolva printr-un amendament la un proiect de ordonanţă care este în Senat.

Pentru că Ana Birchall încă mai avea de prezentat din bilanţul realizat la finalul mandatului, preşedintele Klaus Iohannis a spus, spre amuzamentul celor prezenţi: „Să ne lăsaţi şi nouă ceva de spus”.

Toată lumea a râs, iar Birchall a spus că întotdeauna ministrul Justiţiei se poate baza pe profesioniştii dreptului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici