Reacţia lui Cîţu după schimbarea perspectivei României de la stabilă, la negativă: Avertisment clar dat populiştilor din Parlament

Florin Cîţu spune, după ce agenţia Fitch Ratings a înrăutăţit perspectiva asupra ratingului de credit, că este vorba de un avertisment clar dat „populiştilor din Parlament”.

565 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Cîţu după schimbarea perspectivei României de la stabilă, la negativă: Avertisment clar dat populiştilor din Parlament

Reacţia lui Cîţu după schimbarea perspectivei României de la stabilă, la negativă: Avertisment clar dat populiştilor din Parlament

Agenţia de rating Fitch a păstrat rating-ul României, dar a scăzut perspectiva, scrie ministrul de Finanţe pe Facebook.

„În condiţiile crizei prin care trece astăzi economia globală PĂSTRAREA rating-ului arată ÎNCREDEREA pe care o are agenţia de rating în măsurile luate de acest guvern. Înrăutăţirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agenţia de rating populiştilor din Parlament. În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este uşor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanţare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanţare”, este de părere Cîţu.

Acesta reiterează ideea că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este „populismul manifestat în Parlament de iniţiative legislative votate de TOATE partidele de opoziţie. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile şi CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanţarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacţionează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor şi stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenţia de rating îi SANCŢIONEAZĂ pe aceşti populişti cinici din Parlamentul României”.

Cîţu adaugă că are grijă ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat să se facă la timp.

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a revizuit perspectiva de ţară de la stabilă la negativă, pe fondul influentelor răspândirii virusului COVID – 19 asupra finanţelor publice în perioada urmãtoare. De asemenea, agenţia a apreciat că se impune revizuirea perspectivei de ţară din cauza managementului fiscal deficitar din anii trecuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici