Reducerea PRAGULUI pentru utilizarea limbii materne. Marton Arpad, deputat: Votul de respingere al proiectului UDMR, surprinzător; UDMR şi PSD vor analiza protocolul

Deputatul UDMR Marton Arapd a declarat, miercuri, că votul de respingere al proiectului UDMR privind reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne în administraţie este „surprinzător”, afirmând că va exista o analiză a protocolui parlamentar dintre UDMR şi PSD.

1220 afișări
Imaginea articolului Reducerea PRAGULUI pentru utilizarea limbii materne. Marton Arpad, deputat: Votul de respingere al proiectului UDMR, surprinzător; UDMR şi PSD vor analiza protocolul

Arpad: Votul de respingere al proiectului UDMR, surprinzător; UDMR şi PSD vor analiza protocolul

„Este un vot pentru mine surprinzător mai ales că este un vot din punct de vedere procedural aparent corect. (...) s-a votat în ansamblu respingerea unui proiect de lege înainte de a se discuta pe articole. Am impresia că mulţi dintre colegi au venit cu nişte concepte dinainte pregătite fără să cunoască textul exact al legii. Noi credem că orice lege merită să fie dezbătută (...) Erau persoane care combăteau faptul că ar trebui să fie aplicate în România prevederile unor convenţii internaţionale pe care ţara noastră le-a ratificat”, a declarat deputatul UDMR Marton Arpad la finalul şedinţei comisiilor reunite.

Marton Arpad a afirmat că reducerea pragului ar fi fost în favoarea mai multor minorităţi naţionale, „mult mai mici decât cea maghiară care prin acest demers ar putea să îşi folosească limba lor în unităţile administrative în care locuiesc (...) lipoveni, tătari, turci, bulgari, sârbi (...)”.

Întrebat dacă votul pe care l-au dat deputaţi social-democraţi pune în pericol protocolul parlamentar dintre UDMR şi PSD, Arpad a precizat că la nivelul conducerii se va face o analiză.

„Asta va fi o analiză la nivelul celor două conduceri ale celor două partide. Eu unul nu fac parte din acel segment care ia astfel de decizii (...)”, a răspuns Marton.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici