Regele Mihai: CNSAS este o instituţie care are nevoie să fie întărită, nu desfiinţată

Regele Mihai I consideră că încetinirea sau oprirea efortului de deconspirare a poliţiei politice comuniste este "un act împotriva viitorului românesc" şi susţine că CNSAS este o instituţie care are nevoie să fie întărită, nu desfiinţată.

2 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai: CNSAS este o instituţie care are nevoie să fie întărită, nu desfiinţată

Regele Mihai: CNSAS este o instituţie care are nevoie să fie întărită, nu desfiinţată

Mihai I mai precizează că România a avut, în deceniul trecut, suficiente momente de rămânere în urmă şi de ambiguitate, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

"Nu este posibilă o construcţie durabilă românească în lipsa respectului faţă de instituţii şi faţă de valori. CNSAS este o instituţie perfectibilă, care are multe de făcut pentru a ajunge la rezultatele de care societatea românească are nevoie. Dar această instituţie are nevoie să fie întărită, nu desfiinţată", susţine fostul suveran.

Regele arată că în România trebuie să domnească legea, nu oamenii, iar clasa politică românească are răspunderea principală în acest sens.

"Drumul României către o societate statornică, îndreptată către valorile democraţiei şi libertăţii nu este nici reversibil, nici îndoielnic. Majestatea Sa Regele cere întregii societăţi româneşti să facă orice efort posibil pentru ca acest drum să nu mai fie pus sub semnul întrebării", se mai arată în comunicat.

Curtea Constituţională a decis, joi, că Legea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este neconstituţională, admiţând excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu - CNSAS.

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici