Relaţia CV Tudor - Becali, de la înjurături la simpatie şi, mai nou, la iubire declarată

Relaţia dintre Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali a fost presărată, de-a lungul timpului, cu declaraţii belicoase, cu înjurături, acuzaţii, diagnostice medicale legate de starea de sănătate psihică, însă, mai nou, cei doi au preferat împăcarea, iubirea şi o carieră comună în Parlamentul Euopean.

53 afișări
Imaginea articolului Relaţia CV Tudor -  Becali, de la înjurături la simpatie şi, mai nou, la iubire declarată

Relaţia CV Tudor - Becali, de la înjurături la simpatie şi, mai nou, la iubire declarată

Poate părea surpinzătoare decizia unui lider politic care afirmă că luptă împotriva mafiei de a invita o persoană pe care până de curând o numea "mafiot", "golan" şi "bolnav psihic" să candideze pentru Parlamentul European din partea partidului pe care îl conduce. Dar când este vorba despre Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali, nimic nu este imposibil.

Cei doi au făcut declaraţii dure unul despre celălat, în ianuarie 2006, la o emisiune difuzată de un post de televiziune unde se dezbătea, plecând de la un sondaj de opinie legat preferinţele electorale ale românilor, posibilitatea unei alianţe între formaţiunile politice conduse de cei doi.

"El e mic în faţa mea, domnule. Îmi spune el mie «bă Vadime»? Cum e posibil aşa ceva? S-a întors lumea cu fundul în sus? Să-şi vadă de treaba lui, pentru că voi avea o replică de se spânzură. Cu toţi banii lui şi cu toţi bătăuşii lui, să stea acolo în Pipera, vine la oraş ca un golan... Nu o să intre în Parlament. Aşa-zisul PNG nu va intra în Parlament niciodată, îşi îndepărtează oamenii. Ridică el ochii la oameni ca mine? N-are simţul măsurii. Eu l-am tratat omeneşte şi de-odată i se îngroaşă venele în faţa mea. N-am ce vorbi cu derbedeul ăsta. Să-l ia mama dracului de hoţ, care a vrut să-mi dea un milion de dolari să-l bag în Parlament. Vagabondul dracului!", spunea Corneliu Vadim Tudor, care menţiona că Gigi Becali "e bolnav psihic", iar ţara nu poate fi lăsată "pe mâna unui bolnav psihic".

Finanţatorul echipei Steaua răspundea: "Într-adevăr eu am fost acolo la el, la partid, şi am fost de două ori pentru că erau oameni care spuneau «să faci cu Vadim Tudor». M-am dus să negociez poate o alianţă. (...) Am discutat la el în birou, a vorbit numai el: «Băi băiatule, eu te bag în Parlament, eu te fac senator..» Ăsta nu e sănătos la cap. El negocia singur cu el. Ăsta e irecuperabil, omul este bolnav. Ce să fac eu cu ăsta? Dacă ar fi ţara toată ca el, într-adevăr am fi o ţară de handicapaţi. El nu e sănătos mintal. Ce să-mi facă mie papagalul ăsta? O să scrie în România aia a lui Mare, pe care nu o citesc decât 17 inşi, o să scrie tâmpeniile lui, o să citesc şi eu şi o să râd că zice el că am furat Steaua. Jur pe familia mea şi pe ce am eu mai scump că nu am vrut să-i dau un milion de dolari să mă bage în Parlament. Omul ăsta fabulează, nu e sănătos. Dacă el trăieşte cu câinii în casă şi cu pisicile şi vorbeşte cu ei, are 25 de câini în apartament. Ce să facem cu omul ăsta? M-am gândit să fac o coaliţie cu el şi apoi să-i fur partidul ăla al lui, că acolo sunt oameni de bună-credinţă şi să-l ţin şi pe el. Partidul România Mare degeaba îl iei fără Vadim. Vroiam să-l folosesc şi să preiau eu partidul. Ce credeţi că vroiam eu să mă fac tovarăş cu Vadim Tudor? (...) O să-i arăt eu lui că n-are ce să-mi facă (...) Îi dau o palmă şi îl bag sub masă, îi dau o palmă, dar mi-e frică că moare. E tribunul câinilor şi al pisicilor. Are vrăjeală".

Replica lui Vadim Tudor nu a întârziat: "Mi-e milă de băiatul ăsta. Omul ăsta turbează. E bun de dus acum într-o cămăşuţă de forţă. Eşti un rahat cu ochi. Vagabondule! Îl compătimesc". Bineînţeles, replica lui Becali nu a întârziat: "Vreau să-i spun nenorocitului ăstuia de om să nu-mi apară în faţă că, altfel, am să-i rup botul".

Semne ale evoluţiei relaţiei Vadim Tudor - Gigi Becali au apărut, periodic, în săptămânalul "România Mare", în care finanţatorul echipei Steaua era calificat, în numeroase "pamflete", drept "mafiot", afirmându-se că liderul PNG este fie omul lui Viorel Hrebenciuc, fiind controlat de acesta, fie omul lui Traian Băsescu.

În august 2008, relaţiile dintre cei doi păreau însă mai calde. Vadim Tudor spunea, într-o conferinţă de presă, că Becali este "un cioban român care a dat bani la biserici" şi că acesta ar trebui să aibă loc "într-un Parlament plin de oameni fără Dumnezeu".

"Eu îl simpatizez pe puştiul ăsta, nu mă interesează banii lui, să se spele cu ei pe cap, însă eu cred că într-un Parlament plin de oameni fără Dumnezeu ar putea să intre un cioban român care a plătit nişte biserici şi a dat bani la biserici", spunea Corneliu Vadim Tudor. Pe de altă parte, el aprecia că Becali nu este vinovat în cazul "valizei cu bani". "Una este să premiezi o echipă (...) cu care nici nu eşti în competiţie, în meci direct, şi alta e să dai mită. Ce e asta corupţie pasivă?", îşi declara nedumerirea senatorul PRM.

În luna octombrie a anului 2008 Gigi Becali a produs o surpriză deschizându-şi un blog, deşi în urmă cu un an declara că "globurile sunt controlate de securiştii de la SRI şi SIE" şi că Internetul e "unealta Satanei". În replică, C.V. Tudor declara că nu o să îl mai atace pe "puştiul ăsta", care nu ştie dacă "a ieşit pe glob sau pe blog".

Cel mai recent episod al relaţiei dintre cei doi s-a consumat miercuri, când Vadim Tudor a spus că Gigi Becali a fost convins de avocaţi, de familie şi a acceptat "mâna frăţească ce i-a fost întinsă", respectiv să candideze la PE pe listele PRM. Pe listele depuse la BEC, la rubrica "profesie", în dreptul lui Gigi Becali este scris "tehnician", iar ca ocupaţie el este trecut ca om de afaceri. Prezent la BEC pentru depunerea listelor de candidaţi la PE, Vadim Tudor a negat că invitarea lui Gigi Becali să candideze pentru PRM ar fi rezultatul unor calcule electorale.

Vadim Tudor a apreciat că Becali se află pe nedrept în detenţie, că finanţatorul Stelei reprezintă "un simbol" şi are un suflet curat. Întrebat ce i-a transmis Becali din închisoare, C.V. Tudor a spus: "Mă iubeşte, mă pupă şi că va fi bine şi că are un moral bun şi noi contribuim la moralul lui".

Gigi Becali se află în arest pentru 29 de zile, fiind acuzat de lipsire de libertate în mod nelegal.

(Material realizat de Cristian Fierbinţeanu, fierbinteanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici