Remulus Lăzăroaia: Nu ştiu de niciun transport de armament sau muniţie în ianuarie-februarie 2009

Comisarul Remulus Lăzăroaia, şef al Poliţiei Port Constanţa până în urmă cu câteva săptămâni, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că nu are cunoştinţă despre niciun transport de armament ori de muniţie efectuat în perioada ianuarie-februarie 2009 prin portul Constanţa.

164 afișări
Imaginea articolului Remulus Lăzăroaia: Nu ştiu de niciun transport de armament sau muniţie în ianuarie-februarie 2009

Remulus Lăzăroaia: Nu ştiu de niciun transport de armament sau muniţie în ianuarie-februarie 2009 (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Lăzăroaia a precizat că Poliţia Port Constanţa se implică în securizarea unor astfel de transporturi numai în baza unor protocoale semnate cu firmele implicate în transport, dar astfel de protocoale nu au fost semnate în perioada respectivă.

De asemenea, comisarul Remulus Lăzăroaia a mai spus că, dacă ar fi fost un astfel de transport, chiar dacă Poliţia Port nu ar fi fost implicată în securizarea acestuia şi ar fi fost implicată o altă structură - SRI etc, - totuşi Poliţia ar fi fost avizată de existenţa transportului, dar nici acest fapt nu s-a întâmplat.

"Nu am auzit de niciun transport de muniţie ori de armament în perioada respectivă, în Portul Constanţa, mai ales că, fiind vorba despre o cantitate atât de mare, de mii de tone, aş fi reţinut", a mai declarat comisarul Lăzăroaia.

La rândul său, şeful IPJ Constanţa, comisarul şef Aurelian Zaheu, a spus că nu are cunoştinţă despre transportul respectiv.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu afirmă, pe site-ul personal, că fratele şefului statului, Mircea Băsescu, ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil alături de o persoană pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectată de legături cu organizaţii teroriste şi aflată în vizorul Interpol.

Stănescu afirmă, într-un material publicat, luni, pe site-ul www.sroscas.ro, că afacerea a constat în exportarea ilegală a cinci vapoare încărcate cu explozibil care ar fi trebuit să fie distrus la o unitate militară din Vâlcea.

Afacerea ar fi fost muşamalizată - scrie Roşca Stănescu - de instituţiile statului român la comanda preşedintelui Traian Băsescu, în acest scop fiind folosite scandalurile legate de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi de furtul de arme de la Ciorogârla.

Fostul director executiv al societăţii Romagro S.A., Cornel Purcărea, a declarat pentru Antena3 că firma la care este administrator are toate atribuţiile legale să desfăşoare activităţi speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici