Renate Weber: Votul negativ pentru Leonard Orban în plenul PE reprezintă o palmă şi pentru România

Eurodeputatul PNL Renate Weber a declarat că votul negativ din plenul PE pentru candidatura lui Leonard Orban a fost influenţat de "campania murdară a PDL", fiind o palmă nu numai la adresa ministrului Afacerilor Europene, ci şi pentru România.

476 afișări
Imaginea articolului Renate Weber: Votul negativ pentru Leonard Orban în plenul PE reprezintă o palmă şi pentru România

Renate Weber (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu ştiu când am mai văzut o astfel de situaţie. S-a dat o palmă nu numai omului Orban, ci şi României. Ce vor mai înţelege oamenii aceştia din Europa despre România, nu ştiu ce să mai spun. Campania murdară a PDL a dat roade, au dovedit că lor nu le pasă de România", a declarat Weber pentru MEDIAFAX.

Ea consideră că europarlamentarii PDL au ţinut să îl facă pe Orban să plătească "pentru că după ce a fost consilier prezidenţial a acceptat să fie ministru în Guvernul USL".

"Este o pierdere. S-a politizat atât de mult această candidatură, votul a fost atât de politizat şi s-a uitat că e vorba de un om care ar fi făcut faţă cu bine acestui post. Faptul că nu a lucrat ca auditor nu e semnificativ, ştiţi că la Curtea Europeană de Conturi sunt şi membri fără experienţă profesională în audit. Leonard Orban este un tip extrem-extrem de serios şi muncitor şi s-ar fi comportat mai mult decât onorabil", a mai spus eurodeputatul PNL.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit, marţi seară, numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.

Votul a avut loc marţi seară la Strasbourg, fiind secret.

Au fost înregistrate 294 de voturi "împotrivă" şi 269 de voturi "pentru".

Orban primise aviz negativ şi din partea Comisiei de Control Bugetar a PE pe 26 septembrie, cu 14 voturi împotrivă şi 12 favorabile.

Votul PE, deşi consultativ, este decisiv în privinţa ocupării de către Orban a postului de la Curtea Europeană de Conturi din Luxemburg. Consiliul European, căruia îi aparţine decizia finală, nu trece de obicei peste votul PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici