REPORTAJ: "Bobocii" din Camera Deputaţilor, emoţionaţi la prima şedinţă de plen

Cei mai mulţi dintre tinerii noi deputaţi s-au arătat, miercuri, emoţionaţi în prima şedinţă a Camerei, Mihai Sturzu, solistul de la Hi-Q spunând că este onorat că vede mulţi oameni importanţi, Cătălina Ştefănescu că este impresionată, în timp ce Gigi Becali a spus că se simte ca acasă.

732 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: "Bobocii" din Camera Deputaţilor, emoţionaţi la prima şedinţă de plen

REPORTAJ: "Bobocii" din Camera Deputaţilor, emoţionaţi la prima şedinţă de plen (Imagine: Alina Zamfiroiu/Mediafax Foto Arhiva)

Gigi Becali, patronul echipei Steaua, a stat la şedinţă în prima bancă, în unul dintre rândurile destinate deputaţilor PNL, iar când a ieşit din sală a spus că se simte ca acasă.

Cătălina Ştefănescu, unul dintre cei mai tineri deputaţi, a precizat, după şedinţă, că a fost "emoţionant". "Sunt impresionată de faptul că voi fi secretar, alături de preşedintele de onoare Dinu Giurescu. Este o onoare foarte mare pentru mine şi acum am început treaba, sunt foarte fericită", a declarat presei Ştefănescu.

"Prima zi este foarte aglomerată, am înţeles că stăm până târziu. Sper să avem energie şi timp să facem toate lucrurile corect, temeinic şi consistent. Sunt foarte onorat să fiu astăzi aici, văd foarte mulţi oameni importanţi în jurul meu aici", a arătat şi Mihai Sturzu, solistul de la Hi-Q, acum deputat PSD.

El a spus că nu se miră de clădirea Palatului Parlamentului pentru a fost să o viziteze cand era mic."Nu mai am această mirare a clădirii. Când eram mic am fost să vizitez Casa Poporului. Nu am problemele acestea de câte lumini sunt sau ce tablouri sunt pe pereţi", a adăugat Sturza.

Deputaţii cu mai multe mandate la activ i-au îndrumat pe noii lor colegi pe holurile Camerei Deputaţilor, la semnarea foilor de prezenţă. Şi Marian Vanghelie a venit în Parlament şi a stat de vorbă pe hol cu mai mulţi dintre vechii parlamentari.

Theodor Paleologu, deputat PDL la al doilea mandat, s-a arătat preocupat de cursurile pe care le va ţine în afara Parlamentului privind studii umaniste şi diplomatice şi a împărţit câteva pliante în acest sens.

Deputaţii din grupul PDL au venit de la şedinţa de grup la sala de plen în frunte cu Elena Udrea, care era îmbrăcată cu un palton alb. Ea a dat declaraţii pe larg ziariştilor, în timp ce liderul grupului Mihai Stănişoară a trecut neobservat.

Şi miniştrii desemnaţi care sunt şi deputaţi au venit la prima şedinţă a Camerei Deputaţilor, aceştia fiind înconjuraţi de mai mulţi colegi care îi felicitau sau le solicitau câte ceva.

Camera Deputaţilor s-a reunit, miercuri, în prima şedinţă din Legislatură, fiind desemnată comisia de validare care va valida mandatele celor 412 deputaţi. Joi, Camera Deputaţilor se va întruni la ora 9,00 pentru ca deputaţii validaţi să depună jurământul şi să aleagă preşedintele Camerei şi reprezentanţii în Biroul Permanent şi în comisii. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici