REPORTAJ: Deputaţii, plictisiţi de lamentările ministrului Energiei pe Legea offshore/ "Trăim într-o piesă de teatru de domeniul absurdului"

Ministrul Energiei i-a plictisit aparent pe parlamentari, la dezbaterea Camerei Deputaţilor asupra Legii offshore. Unii dintre ei se uitau pe telefoanele mobile, alţii şuşoteau în bănci sau se plimbau prin sală cu mâinile în buzunare. La finalul discuţiilor mai erau în plen doar 50 de aleşi.

758 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Deputaţii, plictisiţi de lamentările ministrului Energiei pe Legea offshore/ "Trăim într-o piesă de teatru de domeniul absurdului"

REPORTAJ: Deputaţii, plictisiţi de explicaţiile ministrului Energiei pe Legea offshore/ "Trăim într-o piesă de teatru de domeniul absurdului"

Aproximativ o jumătate de oră a avut de aşteptat ministrul Energiei, Anton Anton, înainte să intre, marţi, la dezbateri în plenul forului legislativ, fiindcă deputaţii s-au lungit la discuţii pe Legea privind combaterea spălării banilor.

La începerea dezbaterilor din cadrul Orei Guvernului pe marginea Legii offshore care stabileşte măsurile exploatare a gazelor din Marea Neagră, deputaţii nu au părut prea interesaţi de prezenţa ministrului Energiei, cu toate că Legea offshore este motiv de neînţelegere între toate partidele parlamentare de câteva săptămâni încoace.

De la dezbateri au lipsit chiar cei trei deputaţi ALDE care au participat la negocierile cu liderii coaliţiei de guvernare pe Legea offshore, respectiv Varujan Vosganian, Andrei Gerea şi fostul ministru al Energiei, Toma Petcu.

La un moment dat, liberalul Pavel Popescu i-a întors chiar spatele ministrului Anton Anton, aşezându-se invers pe fotoliul său, doar ca să poată purta o conversaţie probabil ceva mai captivantă cu un alt coleg.

Deputatul USR Cristina Prună pare-se că a fost prima care a observat numărul mic al deputaţilor în sala de plen, reproşând în plen absenţa colegilor din bănci.

"Se putea să fie mai mulţi colegii din partea majorităţii prezenţi în sală mai ales că vorbim de o lege importantă: legea offshore", a spus dojenitor Cristina Prună.

Tot Prună a semnlatat lipsa din plen a deputaţilor ALDE Varujan Vosganian, Adrei Gerea şi Toma Petcu, spunând că absenţa acestora o face să simtă ca într-o piesă de teatru absurd.

"Azi trăim într-o piesă de teatru de domeniul absurdului, dacă Vosganian era negru de supărare acum trei săptămâni când spunea ca e nevoie de estimări ale gazelor, de mai multe studii, domnul Vosganian lipseşte azi din plen, la fel si domnul Gerea, şi domnul Toma Petcu, persoane importante în dezbaterile din coaliţie", a afirmat deputatul USR.

Ea a adăugat, cu nemulţumire în glas, că procesul de legiferare în cazul legii offshore este o "scamatorie economică".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN PAGINA 2

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici