Reprezentanţi ai unor state membre NATO, invitaţi la Ziua Naţională a României

Guvernul a adoptat miercuri o serie de măsuri în sprijinul organizării paradei militare naţionale de anul acesta, aprobând propunerea MApN de a invita reprezentanţi ai unor armate din statele NATO pentru a participa la manifestările prilejuite de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

367 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţi ai unor state membre NATO, invitaţi la Ziua Naţională a României

Reprezentanţi ai unor state membre NATO, invitaţi la Ziua Naţională a României (Imagine: Ovidiu Matiu/ Arhiva Mediafax Foto )

”Alături de efectivele din cadrul MAPN, MAI şi SRI, la invitaţia Ministerului Apărării Naţionale vor participa militari din mai multe ţări aliate şi partenere. Ministerul Apărării Naţionale va asigura, în perioada 25.11-02.12.2016, transportul, cazarea şi masa militarilor străini”, informează Executivul, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Conform informării, actul normativ aprobă şi limitele maxime de cheltuieli pentru personalul forţelor armate străine participant, similar cu sumele alocate pentru personalul militar român în ceea ce priveşte transportul, cazarea şi masa, în condiţiile specifice desfăşurării antrenamentelor şi a paradei militare.

”Participarea acestor reprezentanţi la parada militară naţională reflectă aprofundarea relaţiilor de cooperare dintre Armata României şi armatele altor state, care au participat, de-a lungul timpului, la activităţi bilaterale, exerciţii comune sau misiuni în teatrele de operaţii”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici