Reprezentarea PSD Bucureşti la Congres, contestată în baza Statutului

Comisia de organizare a Congresului PSD, reunită joi, consideră că, potrivit Statutului actual al partidului, cele şase organizaţii de Sector nu pot fi asimilate unor organizaţii judeţene, cum a susţinut Marian Vanghelie, ceea ce ar impune reducerea numărului de delegaţi ai PSD Bucureşti.

33 afișări
Imaginea articolului Reprezentarea PSD Bucureşti la Congres, contestată în baza Statutului

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie (Imagine: Mediafax Foto)

Surse participante la şedinţă au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că membrii Comisiei de organizare a Congresului au considerat că actuala normă de reprezentare, care dă dreptul PSD Bucureşti să trimită circa 220 de delegaţi la Congresul extraordinar, nu este conformă Statutului.

Potrivit membrilor Comisiei de organizare a Congresului, norma de reprezentare stabilită pentru PSD Bucureşti ar contraveni articolelor 35 şi 49 din Statut, coroborate.

Articolul 35 din Statutul PSD prevede la alin.1) că "Organizaţiile PSD cuprinse pe teritoriul unui judeţ constituie organizaţia judeţeană, cu sediul în municipiul-reşedinţă de judeţ", iar la alin. 2) că "Organizaţiile sectoarelor municipiului Bucureşti constituie Organizaţia municipiului Bucureşti".

Conform articolului 49 din Statut, "Congresul extraordinar al PSD este compus din membrii Consiliului Naţional şi delegaţi aleşi de către Conferinţele extraordinare ale organizaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe baza normei de reprezentare stabilite de Comitetul Executiv Naţional".

Potrivit surselor citate, argumentele invocate de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, potrivit căruia fiecare organizaţie de Sector este asimilată unei organizaţii judeţene, astfel încât PSD Bucureşti ar echivala, practic, cu şase organizaţii teritoriale, nu se susţin din punct de vedere statutar.

Comisia de organizare a Congresului, a cărei înfiinţare a fost stabilită de către Consiliul Naţional (CN), s-a întrunit, joi, la Palatul Parlamentului, aceasta fiind convocată la iniţiativa preşedintelui CN, Adrian Năstase. Invitaţiei lui Năstase i-au dat curs preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, secretarul general Liviu Dragnea, senatorii Miron Mitrea şi Titus Corlăţean, precum şi alţi parlamentari PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici