Republica Moldova: Premierul numeşte un nou ministru al economiei, problemele se agravează

Prim-ministrul Republicii Moldova l-a propus miercuri pe Dumitru Alaiba, un parlamentar de rang înalt, ca ministru al economiei, în timp ce ţara încearcă să facă faţă impactului războiului din Ucraina şi creşterii preţurilor la alimente şi energie, scrie Reuters.

400 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova: Premierul numeşte un nou ministru al economiei, problemele se agravează

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a declarat în cadrul unei şedinţe de guvern că Alaiba, care prezidează comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe, îl va înlocui pe Sergiu Gaibu şi va contribui la o mai bună promovare a politicii guvernamentale.

"Schimbările de personal au ca scop o mai bună gestionare a economiei şi un comerţ mai bun, ceea ce va permite realizarea programului de guvernare", a spus ea.

Numirea lui Alaiba necesită aprobarea preşedintelui Maia Sandu.

Guvernul pro-occidental al Republicii Moldova a rezistat apelurilor de demisie ale protestatarilor care au organizat demonstraţii din cauza creşterii abrupte a preţurilor, în special pentru gazul cumpărat din Rusia.

Fosta republică sovietică, care se află între Ucraina şi România, se aşteaptă la o creştere economică zero în acest an şi la o inflaţie de peste 28%. Anul trecut, economia a crescut cu aproape 14%.

Problemele au fost agravate de războiul din Ucraina, iar mii de refugiaţi ucraineni au sosit în ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici