Reuniune pe Strategia Dunării, în noiembrie, la Bucureşti. Participă 14 state, posibil şi Barroso

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, vineri, că reprezentanţii a 14 state se vor reuni la Bucureşti, în noiembrie, la încheierea procesului de reflecţie şi de redactare a Strategiei Dunării, el precizând că speră ca Jose Manuel Barroso să fie şi el prezent la eveniment.

80 afișări
Imaginea articolului Reuniune pe Strategia Dunării, în noiembrie, la Bucureşti. Participă 14 state, posibil şi Barroso

Reuniune pe Strategia Dunării, în noiembrie, la Bucureşti. Participă 14 state, posibil şi Barroso (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

"Sunt mari fonduri la orizont", a anunţat el, referindu-se la Strategia europeană a Dunării.

Ministrul a spus că reprezenţanţii a 14 state se vor reuni la Bucureşti, în noiembrie, la încheierea procesului de reflecţie şi de redactare a Strategiei. "Sperăm să vină şi domnul preşedinte al CE şi sperăm ca de la anul, odată ce CE adoptă acest document, să începem un miniproces istoric şi regional la care Dunărea să redevină un factor de coagulare regională, şi nu unul de separare", a spus ministrul.

Teodor Baconschi a menţionat Strategia UE pentru regiunea Dunării, precizând că este o iniţiativă româno-austriacă "destul de promiţătoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici