Revocarea lui Lăzăroiu, după criticile sale la adresa PDL, culminând cu cele din "Gândul"

Decizia lui Emil Boc de a-l revoca pe Sebastian Lăzăroiu vine pe fondul nemulţumirilor tot mai mari din PDL faţă de criticile pe care acesta le-a făcut la adresa partidului, culminând cu afirmaţiile fostului consilier de la Cotroceni din interviul acordat, joi, ziarului "Gândul", notează publicaţia.

522 afișări
Imaginea articolului Revocarea lui Lăzăroiu, după criticile sale la adresa PDL, culminând cu cele din "Gândul"

Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Gândul" menţionează că democrat-liberalilor nu le-a picat bine încă de la început impunerea lui Lăzăroiu în echipa de la Palatul Victoria.

Presiunile făcute de pedelişti la adresa lui Emil Boc au crescut în ultima perioadă, ceea ce l-a făcut pe premier, susţin surse din partid, să ia în calcul o eventuală schimbare a lui Lăzăroiu din funcţie, în acest sens purtând în ultimele săptămâni discuţii pentru o eventuală preluare a portofoliului de către Sulfina Barbu.

Picătura care a umplut paharul, spun pedeliştii citaţi de "Gândul", au fost declaraţiile pe care ministrul Muncii le-a făcut, cu o zi înainte de a fi demis, la Interviurile Gândul. Sebastian Lăzăroiu a reclamat incapacitatea PDL de a câştiga alegerile, insistând pe nevoia ca democrat-liberalii să construiască o mişcare mai amplă de centru dreapta.

Mai mult, actualul fost ministru al Muncii a spus că doreşte să facă pasul în politică, insistând însă că "nu în PDL aşa cum este el acum". De asemenea, vorbind despre Mişcarea Populară, Lăzăroiu a spus că uşile PDL sunt deschise inclusiv pentru Dinu Patriciu. "Această declaraţie i-a atacat pe mulţi din partid foarte tare. Poate mai tare decât că a spus că PDL va pierde alegerile şi că este un partid de toată jena", a comentat un lider PDL, pentru "Gândul".

Sebastian Lăzăroiu declara, vineri, la RRA, înainte de anunţul privind remanierea sa, că platforma de centru-dreapta nu poate ocoli PDL, dar aceasta trebuie să capteze mai mult decât poate face partidul, epuizat de guvernare.

Fostul consilier de la Cotroceni a spus că PDL s-a legitimat prin acţiunile sale din ultimii ani ca un partid de centru-dreapta, exemple fiind adoptarea Codurilor juridice, reforma în educaţie, reforma în fiscalitate.

"Platforma de centru-dreapta nu poate ocoli PDL (...) dar ea trebuie să capteze mai mult decât poate face PDL în momentul de faţă, pentru că PDL este un partid epuizat de guvernare", a spus Lăzăroiu.

Întrebat ce se va întâlmpla dacă această platformă va fura electoral de la PDL, Lăzăroiu a răspuns că cele două nu trebuie puse în situaţie de a concura, pentru că este necesar ca acestă mişcare să pună în comun toate forţele.

Secretarul general al PDL Ioan Oltean susţinea, citat de corespondentul MEDIAFAX, că Sebastian Lăzăroiu nu a ajuns ministru "în temeiul calităţilor sale excepţionale", ci pentru că l-a propus PDL, afirmând că Biroul Permanent va analiza, luni, afirmaţiile acestuia la adresa PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici