Rezultate Alegeri Locale Timişoara 2024. Fritz s-a proclamat învingător la Timişoara, iar rivalul Robu s-a resemnat: nu m-am născut primar / Cine a câştigat şefia CJ

Potrivit numărătorii paralele făcute în mai multe secţii de votare, Dominic Fritz ar fi câştigat alegerile pentru un nou mandat de primar al Timişoarei, motiv pentru care a avut un discurs de învingător, imediat după închiderea urnelor.

Urmărește
833 afișări
Imaginea articolului Rezultate Alegeri Locale Timişoara 2024. Fritz s-a proclamat învingător la Timişoara, iar rivalul Robu s-a resemnat: nu m-am născut primar / Cine a câştigat şefia CJ

Timişoara merge tot pe mâna lui Fritz. Rivalul Robu, resemnat: nu m-am născut primar

Potrivit primelor date venite din secţiile de votare, Dominic Fritz ar fi câştigat iarăşi alegerile pentru scaunul de primar al Timişoarei, fiind creditat cu un scor mare.

După numărătoarea paralelă a 25% din secţiile de vot, Dominic Fritz are 49%, iar, principalul urmăritor, Nicolae Robu - 35%.

„Din toate semnalele pe care le avem, suntem încrezători că Timişoara a ales să meargă înainte. În ciuda tuturor calomniilor, atacurilor, dezinformărilor, timişorenii au arătat astăzi discernământ, timişorenii au onorat cu votul lor munca dusă în ultimii patru ani şi au spus foarte clar că acest oraş va merge în continuare pe un drum european.

Au spus foarte clar că acest oraş între minciună şi adevăr va alege mereu adevărul, între lumină şi întuneric va alege lumina şi Timişoara a arătat astăzi că PSD poate fi învins”, a comentat Fritz.

În schimb, la PNL este tristeţe. „Diferenţa era oscilantă, opt procente, 10 procente, mai mult de 11 nu a fost nici într-un moment. În ceea ce mă priveşte, sunt cu conştiinţa împăcâtă.

Mi-am făcut datoria şi le mulţumesc colegilor, care şi ei şi-au făcut datoria. M-am prezentat cu un program de guvernare locală sau, dacă vreţi, de administrare a Timişoarei pentru următorii ani, un program amplu. Am fost în peste 30 de locuri în oraş, în cartiere, lumea era favorabilă peste tot. Pe Facebook am fost cat am putut de activ, pe Tiktok la fel, pe Instagram la fel, cu favorabilitate bună şi acolo. 

Am prezentat un raport cu realizările din 2012-2020, sunt sute de lucruri menţionate, n-am ce să-mi reproşez. Asta este, dacă o fi să pierd, nu vin de la colţ de stradă, nu m-am născut primar, în continuare o să îmi văd de viaţă mai departe”, a replicat Nicolae Robu.

Candidatul PNL-PSD la Primăria Timişoara a comentat prezenţa la vot a localnicilor.

„Este o prezenţă bună, mai bună decât acum 4 ani. Atât pot comenta! Mă bucură faptul că a fost o prezenţă bună, ca principiu. E un lucru îmbucurător că prezenţa la vot a fost mai ridicată”, a mai spus Robu.

La alegerile de ieri, Alianţa PSD-PNL, prin candidatul Simonis (PSD), a reuşit să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, după o luptă strânsă împotriva preşedintelui în funcţie, Alin Nica (ex-PNL, devenit candidat Dreapta Unită după ce a plecat din partid tocmai din cauza deciziei PNL de a candida împreună cu PSD în Timiş).

Potrivit numărătorii paralele a PSD, Simonis ar fi câştigat ieri funcţia de preşedinte al CJ Timiş, astfel că din septembrie va pleca de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, pe care o ocupă ca interimar, în administraţia locală.

Simonis s-a făcut remarcat după ce a iniţiat legea care scoate păcănelele din localităţile cu o populaţie mai mică de 15.000 de locuitori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici