REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE Iaşi: Iohannis a câştigat cu 50,67% din voturi

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Iaşi cu 50,67% din voturi, arată rezultatele finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) din toate cele 714 sectii de votare din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1659 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE Iaşi: Iohannis a câştigat cu 50,67% din voturi

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE Iaşi (Imagine: Andrei Nacu/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor BEJ Iaşi, Klaus Iohannis a obţinut 207.223 de voturi, adică 50,67%, în timp ce Victor Ponta a primit 201.757 voturi - 49,33%.

Din totalul de 716.405 de alegători ieşeni înscrişi pe listele electorale, s-au prezentat la urne 415.127 - 57,94%.

Pe listele suplimentare au votat 51.082 de persoane, iar 6.142 de buletine de vot au fost declarate nule.

Reprezentanţii ACL Iaşi spun că Iohannis a câştigat detaşat în municipiul Iaşi, la o diferenţă de 20 de procente faţă de Victor Ponta.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi în oraşul Podu Iloaiei, precum şi în 18 comune din judeţ. În 78 de localităţi ale judeţului, pe primul loc s-a clasat Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici