REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENŢIALE New York: Iohannis - 371 de voturi, Macovei - 186, Ponta - 65

Rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale la care şi-au exprimat votul românii de la New York arată că 371 dintre aceştia l-au votat pe candidatul ACL Klaus Iohannis, 186 au votat pentru Monica Macovei, iar 65 de persoane şi-au exprimat votul pentru Victor Ponta.

15015 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENŢIALE New York: Iohannis - 371 de voturi, Macovei - 186, Ponta - 65

REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENŢIALE New York: Iohannis - 371 de voturi, Macovei - 186, Ponta - 65

La primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică au fost 728 de voturi ale românilor exprimate la New York.

Rezultatele finale arată că Iohannis are cele mai multe voturi, fiind votat de 371 de persoane, Monica Macovei are 186 de voturi, Victor Ponta - 65 de voturi, Călin Popescu Tăriceanu - 39 de voturi, Elena Udrea - 31 de voturi. Dan Diaconescu a obţinut 9 voturi, Corneliu Vadim Tudor - 8 voturi, Kelemen Hunor - 7 voturi, Gheorghe Funar - 3 voturi, iar William Brânză şi Silagy Zsolt au obţinut câte un vot.

Cinci voturi au fost considerate nule.

Peste 6.200 de români şi-au exprimat opţiunile electorale  la secţiile de votare din SUA

Peste 6.200 de români şi-au exprimat opţiunile electorale, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, la secţiile de votare din Statele Unite, cea mai mare prezenţă fiind la Chicago, unde au votat peste 1.100 de alegători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor centralizate de Ambasada României la Washington până la ora 7.00, ora României, când s-au închis secţiile de votare de pe Coasta de Vest, peste 6.200 de alegători şi-au exprimat opţiunile de vot în SUA.

Cele mai multe voturi au fost exprimate la Chicago, peste 1.100, iar cele mai puţine la Salt Lake City, sub 50.

Potrivit Ambasadei României în SUA, nu s-au semnalat situaţii de persoane venite la vot care nu au reuşit să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici