Rezultate finale: În Timiş, PDL câştigă cele mai multe mandate de parlamentar

PDL a câştigat, în judeţul Timiş, şase mandate de parlamentar, cu şanse mari să îi mai revină cel puţin unul după redistribuire, devansând Alianţa PSD+PC, ai cărei candidaţi s-au clasat primii în patru colegii uninominale, potrivit rezultatelor finale furnizate de BEJ Timiş.

154 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: În Timiş, PDL câştigă cele mai multe mandate de parlamentar

Lansarea candidaţilor PDL, la alegerile parlamentare, în Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)

Democrat-liberalii s-au clasat pe primul loc în Colegiul Uninominal nr. 1 pentru Senat prin Gheorghe David, care a obţinut 39,24 la sută din voturi, iar Dorel Borza, preşedintele PDL Timiş, a câştigat cele mai multe voturi în Colegiul Uninominal nr. 3 pentru Senat, cu 51,62 la sută din voturi.

În Camera Deputaţilor vor merge şi democrat-liberalii Alin Popoviciu, în Colegiul Uninominal nr. 5, care a obţinut 54,26 la sută din voturi, Valeriu Tabără – în Colegiul Uninominal nr. 6, cu 47,85 la sută din sufragii, Gheorghe Ciobanu – în Colegiul Uninominal nr. 10, cu 48,91 la sută şi Ştefan Drăgulescu, în Colegiul Uninominal nr. 2, cu 38,54 la sută.

Astfel, democrat-liberalii conduc în şase colegii, iar în Colegiul Uninominal nr. 3 pentru Camera Deputaţilor câştigătorul urmează să fie anunţat după redistribuirea voturilor, cele mai mari şanse avându-le candidatul PDL Marius Dugulescu, care a obţinut 38,60 la sută din voturi.

Un alt colegiu pentru Camera Deputaţilor în care urmează să fie stabilit câştigătorul este Colegiul Uninominal nr. 8, în care cel mai mare procent l-a obţinut Nelu Balaş, PDL, cu 43,9 la sută, iar Eugen Dogaru, de la Alianţa PSD+PC, a obţinut 28, 6 la sută din voturi.

La rândul său, Alianţa PSD+PC a câştigat Colegiul Uninominal nr. 4 pentru Senat, prin vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, care a obţinut 39,40 la sută din voturi.

În Camera Deputaţilor vor merge din partea Alianţei PSD+PC şi primarul din localitatea Făget, Dorel Covaci, care a obţinut, în Colegiul Uninominal nr. 9, 42 la sută din voturi, Sorin Stragea, care a câştigat în Colegiul Uninominal nr. 7, cu 36,5 la sută, şi Maria Barna, care a câştigat în Colegiul Uninominal nr. 4, cu 23,11 la sută sin sufragii.

PNL Timiş va avea doi reprezentanţi în Parlament, respectiv pe directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, Horia Cristian, care a obţinut, în Colegiul Uninominal nr. 1 pentru Camera Deputaţilor, 23,16 la sută din voturi, şi pe rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Nicolae Robu, care a obţinut, în Colegiul Uninominal nr. 2 pentru Senat, 29,02 la sută din voturi.

Judeţul Timiş va fi reprezentat în Parlament de zece deputaţi şi patru senatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici