Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Cluj

PDL a câştigat alegerile parlamentare din judeţul Cluj, având cel mai mare număr de voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, relevă datele finale oficiale furnizate, luni, de Biroul Electoral Judeţean Cluj.

162 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Cluj

PDL a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Cluj (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele BEJ Cluj, judecătorul Radu Rareş Duşa, a declarat că la Senat PDL a obţinut 41,70 la sută, urmat de PSD+PC - 18,52 la sută, UDMR -16,08 la sută, PNL - 15,57 la sută şi PRM - 5,63 la sută.

PDL conduce şi la Camera Deputaţilor, cu 39,81 la sută, urmat de PSD+PC - 19,16 la sută, UDMR - 16,39 la sută şi PNL - 14,95 la sută.

BEJ a comunicat şi rezultatele finale pentru cei trei parlamentari ai PDL aleşi în mod direct, care au obţinut peste 50 la sută plus unu din voturi.

Astfel, în colegiul 1 Senat, fostul ministru al Educaţiei Mihail Hărdău a obţinut 50,23 la sută din voturi, în colegiul 2 Camera Deputaţilor Daniel Buda a obţinut 51,27 la sută, iar Adrian Gurzău, candidat în colegiul 4, a obţinut 50,33 la sută.

Un candidat UDMR Cluj şi-a surclasat, în urma rezultatelor finale, contracandidatul democrat-liberal, care era dat drept câştigător la rezultatele parţiale, reprezentantul UDMR fiind primul candidat al uniunii care obţine un mandat de deputat la redistribuirea judeţeană.

Candidatul UDMR în Colegiul Uninominal nr. 10 Huedin pentru Camera Deputaţilor, Mate Andras, s-a clasat pe primul loc, cu 37,10 la sută, devansându-l pe candidatul PDL, Ioan Morar, care a obţinut 36,25 la sută din voturi, conform rezultatelor finale oficiale ale alegerilor, date publicităţii luni după-amiază, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.

Mate a obţinut 6.504 voturi, faţă de 6.354 câte a obţinut principalul său contracandidat de la PDL, care, conform rezultatelor parţiale la numărarea a 93,19 la sută dintre secţiile de votare, apărea pe primul loc.

Mate Andras este primul candidat UDMR care obţine un mandat de deputat la redistribuirea judeţeană, un al doilea mandat urmând să revină, cel mai probabil, lui Palfy Mozes Zoltan, în Colegiul Uninominal nr. 9.

Candidatul UDMR în Colegiul nr. 4 pentru Senat, Szedilek Lenke, ar putea obţine singurul mandat de senator de Cluj al uniunii.

Mate a declarat, luni, că speră să reuşească să intre în "top 20" al celor mai activi parlamentari.

“Sper că voi reuşi să intru în top 20 al celor mai activi parlamentari şi sper, de asemenea, să contribui la dezvoltarea economică a colegiului unde am candidat", a afirmat Mate.

Mate Andras a obţinut primul mandat de deputat UDMR la alegerile din 2004.

Citeşte datele oficiale finale comunicate de BEJ Cluj.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici