Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile parlamentare în Mehedinţi

PDL s-a situat pe primul loc atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, în judeţul Mehedinţi, obţinând 39,41 la sută şi, respectiv, 35,58 la sută din voturile exprimate, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Mehedinţi.

155 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile parlamentare în Mehedinţi

Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile parlamentare în Mehedinţi (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul Electoral Judeţean Mehedinţi a terminat numărarea voturilor de la circumscripţiile electorale din judeţ, potrivit rezultatelor finale, singurii care intră in Parlament înainte de redistribuirea voturilor fiind consilierul prezidenţial Mihai Stănişoară, din partea PDL, care a câştigat un mandat de senator pentru Colegiul 1 din Mehedinţi cu 53,54% şi preşedintele PDL Mehedinţi, Doina Mariana Chircu, care a obţinut un mandat de deputat cu 51,19% în Colegiul 2 la Camera Deputaţilor.

Potrivit rezultatelor finale, Stănişoară a fost urmat în Colegiul 1 Senat de Ion Sârbulescu din partea PSD+PC cu 27,40% şi Tudor Paul, din partea PNL, cu 13,84%.

În Colegiul II Senat, candidatul Petre Daea din partea PSD+PC a obţinut 38,90%, fiind urmat de Mazilu Liviu (PNL) - 29,65 şi Iftimie Constantin (PDL) cu 26,63% din voturi.

În Colegiul I pentru Camera Deputaţilor, democrat-liberalul Ghiţă Cornel s-a situat pe primul loc cu 41,39 la sută, urmat de Marius Screciu Marius (PSD+PC) - 35,91 la sută şi Constantin Săceanu (PNL) - 14,12 la sută.

În Colegiul II Camera Deputaţilor, Doiniţa Mariana Chircu (PDL) a obţinut 51,19 la sută din voturi, fiind urmată de Mihai Demian (PSD+PC) - 28,4 la sută, Marian Rădulescu (PNL) - 11,67 la sută.

În Colegiul III Camera Deputaţilor, pe locul întâi s-a situat liberalul Viorel Palaşcă, cu 35,33 la sută din voturi, urmat de Doina Eugenia Stoichina Streinescu (PSD+PC) - 29,29 la sută, Ion Mitu (PDL) - 27,99 la sută din voturile valabil exprimate.

În Colegiul IV, Eugen Nicolicea (PSD+PC) a avut 43,71 la sută, Virgil - Daniel Popescu (PNL) - 24,27 la sută şi Rafael Norocel Ciorăscu (PDL) - 23,30 la sută din voturi.

În ceea ce priveşte partidele, la Senat PDL a obţinut 39,41 la sută din voturi, PSD+PC a obţinut 33,44 la sută, iar PNL 22,14 la sută. La Camera Deputaţilor, PDL are 35,58 la sută, PSD+PC 34,31 la sută, iar PNL 31,60 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici