Rezultate finale: UDMR a câştigat în Harghita

Candidaţii UDMR au obţinut, în colegiile uninominale din Harghita, patru mandate de deputaţi şi două de senatori, cel de-al cincilea mandat de deputat urmând să fie disputat de un reprezentant al uniunii şi unul al PSD+PC, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean.

38 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: UDMR a câştigat în Harghita

Rezultate finale: UDMR a câştigat în Harghita (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor finale date publicităţii, luni, de BEJ Harghita, cele două mandate de senatori din judeţ revin candidaţilor UDMR Gyerko Laszlo (colegiul 1) şi Verestoy Attila (colegiul 2), cel din urmă aflat la cel de-al şaselea mandat consecutiv în Parlamentul României.

 

Pentru Senat, UDMR a obţinut în judeţ 79,49 la sută din totalul voturilor valabil exprimate.

La Camera Deputaţilor, mandatele pentru primele patru colegii au fost câştigate de candidaţii UDMR, printre care şi Atilla Korodi, care au întrunit 75,31 la sută dintre sufragiile alegătorilor, fiind urmaţi, la o distanţă considerabilă, de PSD+PC cu 6,35 la sută.

Mandatul de deputat în colegiul 5 (Topliţa), zonă în care etnicii români sunt majoritari, este disputat de social-democratul Mircea Duşa (4.716 voturi) şi de UDMR-istul Bende Sandor (4.030 de voturi), departajarea celor doi urmând să se facă în urma redistribuirii.

În Harghita, la Senat, Partidul Verde Ecologist a obţinut 5,98 la sută, PSD+PC - 5,72 la sută, PDL - 4,42 la sută, PNL - 3,12 la sută şi PNG-CD - 1,28 la sută. La Camera Deputaţilor, după UDMR şi PSD+PC, alegătorii au optat pentru PNL, în proporţie de 3,64 la sută, în timp ce PDL a obţinut 3,22 la sută dintre voturile valabil exprimate în judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici