Rezultatul congresului PC, apreciat diferit în teritoriu

Liderii din teritoriu ai Partidului Conservator au apreciat diferit alegerea Danielei Popa în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

1 afișare
Imaginea articolului Rezultatul congresului PC, apreciat diferit în teritoriu

Rezultatul congresului PC, apreciat diferit în teritoriu

Liderul PC Bistriţa-Năsăud, Ionel Tompa, a declarat, luni, că nu o recunoaşte pe Daniela Popa ca preşedinte al PC întrucât desemnarea ei în această funcţie s-a făcut cu încălcarea statutului partidului.
Ionel Tompa a spus că cei 29 de delegaţi ai PC Bistriţa-Năsăud la congresul extraordinar de la Bucureşti au votat cu toţii pentru Florin Anghel şi sunt nemulţumiţi de felul în care Daniela Popa a ajuns să conducă partidul.

Conducerea PC Bistriţa-Năsăud se va întruni, în cursul acestei săptămâni, pentru a discuta "în ce direcţie se îndreaptă".  Ionel Tompa a declarat că, deocamdată, nu se pune problema plecării la alte partide, însă în funcţie de ce se va întâmpla pe plan naţional, şi conservatorii din Bistriţa-Năsăud vor lua o decizie.

Preşedintele PC Suceava, Costel Ignătescu este de părere că alegerea Danielei Popa în funcţia de preşedinte al PC a fost "statutară" şi că la alegerea preşedintelui partidului "majoritatea a decis".
Întrebat dacă se aşteaptă ca membri PC să părăsească partidul în urma acestor alegeri, Ignătescu a spus că este posibil ca unii să plece, precizând că aceştia pot fi dintre cei "care nu înţeleg că alegerile sunt democratice".

Biroul Executiv al PC Hunedoara se va întruni la sfârşitul săptămânii pentru a analiza desfăşurarea alegerilor la nivel central şi pentru a afla dacă sunt nemulţumiri legate de desfăşurarea congresului, după cum a explicat, luni, preşedintele Organizaţiei Judeţene a formaţiunii, Petru Mărginean.

"Înainte de alegeri am spus că nu sunt de acord cu felul în care a înţeles Daniela Popa să determine oamneii să o aleagă. A încercat să manipuleze delegaţiile din teritoriu. De aceea am declarat săptămâna trecută voi discuta cu membrii PC Hunedoara care participă la Congres să nu voteze cu Daniela Popa şi să aleagă unul dintre ceilalţi doi candidaţi ", a mai declarat Petru Mărginean.
Potrivit acestuia, până acum nici unul dintre membrii PC din organizaţia Hunedoara nu a anunţat că ar intenţiona să se retragă din cauza scandalului iscat legat de alegeri.

Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, consideră că nemulţumirile generate în partid de modul în care s-a desfăşurat congresul de duminică se vor stinge în câteva zile, iar formaţiunea va face publică alianţa cu PSD şi PNL după alegerile locale, ea fiind pregătită încă din toamna anului trecut. Bodea a declarat, luni, că, încă înainte de congresul partidului "se ştia că Daniela Popa va fi aleasă preşedinte, dar şi că Florian Anghel va fi nemulţumit că nu a fost ales".

Traian Bodea a mai afirmat că problema alegerii preşedintelui în persoana unuia sau altuia dintre candidaţi este o falsă problemă, întrucât linia partidului, inclusiv alianţa electorală cu PSD şi PNL a fost deja decisă în cursul lunilor noiembrie şi decembrie ale anului trecut. "S-ar putea ca organizaţia Prahova, condusă de Anghel, s-o ia în altă parte, dar noi muncim în continuare la fel ca înainte", a afirmat liderul PC Bihor.

În ce priveşte posibilele demisii din PC Bihor, preşedintele filialei a declarat că şi la Oradea sunt câţiva nemulţumiţi, dar nu ştie exact câţi, pentru că el s-a întors de la congres cu maşina personală, iar majoritatea membrilor delegaţiei cu microbuzul. "Vom şti abia peste două - trei zile, dar nu cred că vor fi multe vociferări. Oricum, oamenii pe care eu i-am adus în partid nu vor pleca", a declarat preşedintele PC Bihor.

Preşedintele PC Sălaj, Augustin Precup, a declarat că la congresul PC de duminică "s-a votat ca în Piaţa Obor" şi că preşedintele PC a fost ales "într-un mod mojic". Precup a arătat că organizaţia sălăjeană se întoarce supărată de la congresul respectiv, unde statul de desemnare a preşedintelui a fost încălcat "în mod grosolan".

Acesta a spus că, deocamdată, organizaţia PC Sălaj nu vrea să ia decizii "la cald", dar că în zilele următoare vor exista întâlniri cu restul filialelor din Ardeal pentru a se stabili o strategie pentru lunile viitoare.

Membrii Partidului Conservator - filiala Harghita sunt mândri că vor fi conduşi de o femeie, susţinând că Daniela Popa este femeia potrivită în funcţia potrivită, după cum a arătat, luni, preşedintele filialei harghitene a PC, Ioan Cotfaş.

El a mai adăugat că proaspăta numire în funcţie a Danielei Popa a adus conservatorilor din Harghita alte patru adeziuni, înregistrate luni. "Niciunul dintre noi nu va migra către alte partide. Ba mai mult, astăzi (luni n.r.) şi-au depus adeziunile încă patru membri, patru femei din Miercurea Ciuc, care activează în diferite domenii şi care nu au mai făcut parte din niciun partid până acum", a precizat Cotfaş.

Preşedinta PC Timiş, Maria Grapini, a declarat că membri conservatori din judeţ nu au nimic împotriva noii conduceri a partidului, care a fost aleasă democratic, şi aşteaptă noua platformă program. Potrivit sursei citate, dacă există nemulţumiri acestea pot fi legate doar de procedura în care s-a ales şi s-a validat noua conducere, şi nu faţă de persoana care a fost aleasă. Întrebată dacă se aşteaptă ca unii membrii PC din Timiş să plece din partid, Grapini a spus că nu crede acest lucru pentru că nu are semnale în acest sens din teritoriu.

Preşedintele PC Botoşani, Marcela Lozneanu, a opinat că alegerile pentru noua conducere a partidului s-au făcut corect şi s-a delimitat de modul în care reprezentanţii PC Prahova şi-au manifestat nemulţumirea.

Liderul PC Mureş, Dinu Socotar, nu crede că membrii conservatori vor părăsi filiala după anunţarea rezultatelor Congresului de duminică.

Conservatorii maramureşeni susţin echipa condusă de Daniela Popa, mai ales că din aceasta face parte şi senatorul maramureşean Ioan Codruţ Şereş, ales în funcţia de secretar general al PC. Prim-vicepreşedintele PC Maramureş, Răzvan Birişan, a declarat că delegaţia maramureşeană a mers la Bucureşti tocmai ca să o aleagă pe Daniela Popa, prin urmare nu are cum să nu o susţină.

Filiala Ilfov a Partidului Conservator consideră că noua conducere a formaţiunii, faţă de care îşi afirmă sprijinul, a fost aleasă în mod statutar.

Daniela Popa a fost aleasă preşedinte al PC la o diferenţă de doar 13 voturi faţă de principalul său contracandidat, Florin Anghel, lider al conservatorilor prahoveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici