Ridzi despre votul din Comisie: Prin votul lor, deputaţii jurişti PSD, PNL au legitimat un abuz

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat că, prin votul dat marţi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor privind cercetarea ei pentru delapidare, deputaţii jurişti PSD şi PNL au legitimat un abuz.

18 afișări
Imaginea articolului Ridzi despre votul din Comisie: Prin votul lor, deputaţii jurişti PSD, PNL au legitimat un abuz

Ridzi despre votul din Comisie: Prin votul lor, deputaţii jurişti PSD, PNL au legitimat un abuz (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, marţi, procedura de începere a urmăririi penale pentru delapidare în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, însă a avizat negativ cercetarea acesteia pentru abuz în serviciu - faptă pe care o anchetează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în urma sesizării PNL.

"Rămân cu un gust amar astăzi (marţi-n.r.) după votul Comisiei juridice pe această temă. Aveam pretenţia de la deputaţii jurişti că vor pune mai presus de disputele politicianiste principiile de drept, că va prevala formaţia lor juridică în faţa intereselor de grup politic. M-am înşelat încă o dată, crezând în onestitatea profesională a deputaţilor jurişti PSD şi PNL, care prin votul lor, doresc menţinerea circului promovat la nivelul comisiei de anchetă", a declarat pentru MEDIAFAX, Monica Iacob Ridzi.

În opinia acesteia, este inacceptabil şi "profund abuziv" ca o comisie parlamentară de anchetă să se suprapună peste activitatea procurorilor.

"Este inacceptabil ca, în paralel cu actele premergătoare ale procurorilor, o comisie parlamentară să facă cercetări paralele, să audieze oameni, să ridice documente, să ceară explicaţii, să pună verdicte şi să stabilească încadrări juridice. Prin votul lor, deputaţii jurişti PSD, PNL au legitimat un abuz, au dat valoare unui act nul de drept şi au generat consecinţe nule din punct de vedere juridic", a spus Ridzi.

Deputaţii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au avizat favorabil raportul comisiei de anchetă Ridzi, cerând plenului să se pronunţe pentru începerea urmării penale a fostului ministru PDL pentru fapta de delapidare semnalată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici