Rizea: Nu mai candidez la Primăria Sectorului 5. Sunt nevinovat, fac apel la colegi să vină să studieze dosarul

Deputatul PSD Cristian Rizea a declarat vineri, după ce şi-a studiat dosarul la Comisia juridică, că este nevinovat şi face apel la colegii săi, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze documentele DNA, precizând că se retrage din cursa pentru Primăria Sectorului 5.

764 afișări
Imaginea articolului Rizea: Nu mai candidez la Primăria Sectorului 5. Sunt nevinovat, fac apel la colegi să vină să studieze dosarul

Rizea: Nu mai candidez la Primăria Sectorului 5. Sunt nevinovat, fac apel la colegi să vină să studieze dosarul

"Fac apel la toţi colegii mei, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze dosarul, dacă au timp, şi se vor convinge.(...) Niciodată nu mi-a fost teamă de nimic, decât de Dumnezeu. Voi merge înainte şi după ce îmi voi dovedi nevinovăţia voi organiza o conferinţă de presă", a declarat deputatul PSD Cristian Rizea, după cele aproximativ trei ore în care şi-a studiat dosarul de urmărire penală, la Comisia juridică.

El a mai spus că nu va mai candida pentru Primăria Sectorului 5 şi a susţinut că această candidatură ar fi deranjat pe cineva şi că a primit mesaje să se retragă din campanie.

"Mai mult decât atât, vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziţie sau pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la Sectorul 5 şi, este o întrebare retorică, nu ştiu de ce în şapte ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă, din 2009, şi doar acum (am putut să fiu chemat-n.r.) cu două luni înainte de alegeri", a declarat Rizea, afrimând că a avut, în acest sens, o discuţie cu preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Cristian Rizea le-a mai transmis "celor care l-au vrut în această situaţie", că dacă este nevoie va trece peste acest examen "cu forţă şi demnitate".

Întrebat cine sunt cei la care face trimitere, deputatul PSD a refuzat să ofere numele acestora.

"Nu aş vrea să fac acum aprecieri, dar de şase luni de zile, nu vă ascund, primesc diverse mesaje, în mod direct, nu pe telefon sau pe mail, că ar fi fost bine să mă retrag, să îmi retrag această candidatură. Nu vreau să politizez îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instanţei", a spus Rizea, precizând că mesajele au venit atât din lumea politică, cât şi din afara acesteia.

Cât priveşte acuzaţiile care i se aduc, Rizea susţine că dosarul se bazează pe denunţul unei persoane care şi-a schimbat declaraţia.

"Acest dosar se bazează pe denunţul unui om care acum cinci ani a spus într-un fel cu mâna pe Biblie în faţa unui judecător, iar după cinci ani, după ce acel denunţător a ajuns la închisoare din alte fapte ilegale şi-a schimbat declaraţia. Am studiat dosarul şi am văzut că sunt trei martori care îmi sunt favorabili", a mai spus Rizea.

Deputatul PSD a susţinut că este un om demn, care face politică de 16 ani şi o să facă mai multe precizări după ce îşi va demonstra nevinovăţia în instanţă.

Întrebat dacă ia în calcul să îşi de demisia, deputatul PSD a spus că nu va face acest lucru şi că doreşte să îşi dovedească nevinovăţia.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici