DNA cere încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea. Omul de afaceri suspectat că i-ar fi dat 300.000 de euro mită deputatului, arestat preventiv

Procurorii DNA cer Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

2150 afișări
Imaginea articolului DNA cere încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea. Omul de afaceri suspectat că i-ar fi dat 300.000 de euro mită deputatului, arestat preventiv

DNA cere încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", au anunţat procurorii DNA printr-un comunicat de presă.

DNA susţine că, pentru a se ascunde provenienţa banilor, ar fi fost întocmite patru contracte de împrumut false.

De asemenea, procurorii arată că, "în cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici".

Deputatul PSD Cristian Rizea a ajuns, miercuri dimineaţa, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie unde a fost audiat în cauza în care procurorii cer arestarea lui. După ce fost audiat mai bine de trei ore acesta a precizat că "e vorba de o problemă mai veche, care s-a rezolvat acum şase ani din punct de vedere civil , iar acum o să o rezolv şi penal. Nu am făcut trafic de influenţă, nu am făcut absolut nimic. Nu există aşa ceva. Nu m-a luat nimeni, am fost invitat".

Omul de afaceri suspectat că i-ar fi dat 300.000 de euro lui Cristian Rizea, arestat preventiv

Omul de afaceri Lucian Colţea, suspectat că i-ar fi dat 300.000 de euro lui Cristian Rizea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Hotărârea instanţei supreme vine după ce omul de afaceri Lucian Colţea, cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici