Robert Negoiţă a înstrăinat imobiliare de 66,5 mil. lei anterior măsurilor asiguratorii ale Fiscului

Omul de afaceri Robert Negoiţă a înstrăinat în timpul controlului ANAF apartamente, terenuri şi loturi de parcare în valoare de 66,57 milioane lei către fratele şi tatăl său, astfel că Fiscul nu a putut dispune măsuri asiguratorii şi pentru aceste bunuri, au declarat pentru MEDAFAX surse din ANAF.

119 afişări
Imaginea articolului Robert Negoiţă a înstrăinat imobiliare de 66,5 mil. lei anterior măsurilor asiguratorii ale Fiscului

Robert Negoiţă a înstrăinat imobiliare de 66,5 mil. lei anterior măsurilor asiguratorii ale Fiscului (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Potrivit datelor Registrului Comerţului, deputatul PSD aînfiinţat împreună cu fratele său, Ionuţ, în data de 30 aprilie2009, firma Domus Stil Construct SRL, Robert Negoiţă avândo participaţie iniţială de 65%. Capitalul social al firmeila momentul înregistrării a fost de 200 de lei, 35% din părţilesociale fiind în proprietatea lui Ionuţ Negoiţă.

Pe 10 iulie, Robert Negoiţă a majorat, prin aport înnatură, capitalul social al firmei cu 37,13 milioane de lei,participaţia sa urcând la 99,99%. Ulterior, în data de 19august 2009, el a majorat capitalul social al Domus Stil Constructla 66,57 milioane de lei, au afirmat sursele citate.

Pe 2 octombrie, dată la care figurează ultima modificareînregistrată la Registrul Comerţului referitoare la Domus StilConstruct, Robert Negoiţă a ieşit din acţionariatul firmei, iartatăl său, Ilie Negoiţă, a intrat ca asociat nou, cu un aport înnatură în valoare de 43,27 milioane de lei (65% din părţilesociale). În acelaşi timp, fratele său, Ionuţ Negoiţă, a preluat35% din părţile sociale, cu o valoare de 23,30 milioane de lei,reprezentând de asemenea aport în natură. Capitalul social al DomusStil Construct a rămas nemodificat, la 66,57 milioane de lei, înurma operaţiunii prin care Robert Negoiţă a ieşit dinacţionariat.

Potrivit surselor din ANAF, modificarea a fost realizată, celmai probabil, printr-o cesiune de părţi sociale, în urma căreiaRobert Negoiţă a transferat bunuri imobiliare către fratele şitatăl său.

ANAF a început pe 24 septembrie un control privind tranzacţiile din sectorul imobiliar realizate de RobertNegoiţă în perioada 2006-2008, pentru a verifica dacătrebuie plătită TVA la aceste operaţiuni.

În urma verificărilor, ANAF consideră că Negoiţădatorează bugetului de stat suma de 120 milioane de lei(aproximativ 28 milioane de euro), reprezentând TVAaferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 şipenalităţi. Din totalul obligaţiilor la buget calculate de ANAF,76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adaugă penalităţiacumulate de 43,75 milioane de lei.

Pe 16 octombrie, instituţia a dispus măsuri asiguratorii pebunurile care figurează în declaraţia de avere depusă de cătredeputat. Sursele din ANAF au precizat că Robert Negoiţă s-aînregistrat la 1 iulie 2009 ca plătitor de TVA.

Tot în timpul controlului, pe 7 octombrie, Robert Negoiţă aînfiinţat, împreună cu fratele său o nouă societate, Domus StilReal Estate Solutions SRL, la care a participat cu aport în naturăîn valoare de 32,98 milioane de lei, pe care l-a majorat pe 23octombrie cu peste 18 milioane de lei, la 51,78 milioane de lei, auadăugat sursele.

Negoiţă deţine 99,9996% din societate, restul de 0,0004% fiindîn proprietatea fratelui său.

Deputatul Robert Negoiţă a confirmat pentru MEDIAFAXtranzacţiile prin care a ieşit din acţionariatul firmeiDomus Stil Construct, dar a negat că acestea au vreo legătură cucontrolul ANAF.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici