Roberta Anastase, notificată că a fost exmatriculată de la doctoratul la Ştiinţe Politice

Roberta Anastase a fost notificată că a fost exmatriculată de la doctoratul de la Facultatea de Ştiinţe Politice, pentru că nu a susţinut teza timp de şapte ani, însă rectorul Universităţii Bucureşti a aprobat o nouă amânare, deşi este ilegal, afirmă decanul FSPUB, Cristian Preda.

822 afișări
Imaginea articolului Roberta Anastase, notificată că a fost exmatriculată de la doctoratul la Ştiinţe Politice

Roberta Anastase, notificată că a fost exmatriculată de la doctoratul la Ştiinţe Politice

„Regret că trebuie să vorbesc despre asta în plină campanie electorală pentru rectorat. Dar e vorba despre o încălcare gravă a regulamentelor universitare. Iată, pe scurt, cazul: În toamna anului 2016, s-a înscris la doctorat la Ştiinţe Politice Roberta Anastase. Sub îndrumarea colegului ei de partid, prof. Radu Carp. După cei trei ani cât durează doctoratul, Anastase a primit o primă perioadă de graţie de la rector. E legal, dacă avea 50% din teză redactată. Peste un an, rectorul i-a aprobat o a doua perioadă de graţie. În 2021 şi 2022, tot rectorul i-a mai făcut cadou alte două amânări. Până pe 1 octombrie 2023 teza trebuia susţinută. N-a fost”, scrie pe Facebook Cristian Preda, decanuol Facultăţii de Stiinţe Politice.

El precizează că, la şapte ani de la înscriere, orice posibilitate legală de prelungire a stagiului doctoral era epuizată.

„Informat de secretariatul şcolii doctorale, am cerut exmatricularea doctorandei care n-a fost în stare să termine în şapte ani ceea ce alţii fac în trei. Pe 15 noiembrie a.c., RA a fost notificată că e exmatriculată, conform procedurii în vigoare (ataşez mesajul trimis de secretara şcolii doctorale). Două zile mai târziu, cu sprijinul îndrumătorului său, prof. Radu Carp, Roberta Anastase a solicitat rectorului o nouă amânare. A primit aprobarea trei zile mai târziu. Anexez cererea pe care se vede clar, în dreapta sus, lângă o semnătură <cu bară>, ştampila <Universitatea din Bucureşti / Se aprobă/Rector>. Nu voi pune în aplicare această dispoziţie, fiindcă ea încalcă legea. Voi cere Consiliului FSPUB să examineze responsabilitatea colegului Radu Carp în această speţă. Dar, până atunci, îi solicit rectorului să anuleze decizia din 17 noiembrie. Şi mă întreb de ce Marian Preda a acceptat atâtea excepţii pentru Roberta Anastase? Chiar e musai ca ea să aibă un doctorat? Nu era suficient cel al lui Bode? Aşa depăşim noi UBB?”, încheie Preda.

Roberta Anastase este senator PNL. În perioada 2008-2012, ea a fost preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anastase,
preda,
doctorat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici