România a fost aleasă membru în Comisia pentru Statutul Femeii, din cadrul ONU

România a fost aleasă membru în Comisia pentru Statutul Femeii (CSW), pentru perioada 2024-2028, anunţă, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). România a reuşit să câştige alegerile având drept contracandidat Rusia.

194 afișări
Imaginea articolului România a fost aleasă membru în Comisia pentru Statutul Femeii, din cadrul ONU

România a fost aleasă membru în Comisia pentru Statutul Femeii, din cadrul ONU

Ministrul afacerilor Externe Bogdan Aurescu salută alegerea României pentru un mandat de membru în Comisia pentru Statutul Femeii (CSW), pentru perioada 2024-2028, la alegerile care s-au desfăşurat miercuri în cadrul ECOSOC, la sediul ONU din New York.

România a reuşit să câştige alegerile având drept contracandidat Rusia.

La nivelul ONU, principalul organism interguvernamental global care gestionează în mod exclusiv promovarea egalităţii de gen şi emanciparea femeilor este Comisia pentru statutul femeii. Comisia deţine un rol esenţial în promovarea drepturilor femeilor, documentarea realităţii vieţii femeilor în întreaga lume şi modelarea standardelor globale privind egalitatea de gen şi emanciparea femeilor.

CSW, care este o comisie funcţională a Consiliului Economic şi Social (ECOSOC), a fost stabilită prin rezoluţia ECOSOC 11(II) din 21 iunie 1946. În 1996, prin rezoluţia 1996/6, ECOSOC i-a extins mandatul şi a decis că aceasta ar trebui să îşi asume un rol de lider în monitorizarea şi revizuirea progreselor şi problemelor în punerea în aplicare a Declaraţiei şi a Platformei de acţiune de la Beijing, precum şi în integrarea unei perspective de gen în activităţile ONU.

De-a lungul timpului, România a fost deosebit de activă la lucrările sesiunii Comisiei pentru Statutul Femeii, participând atât la nivel de ministru de linie şi la nivel de secretar de stat al agenţiei coordonatoare, cât şi la nivel de experţi.

Promovarea drepturilor femeilor, egalitatea de gen şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice constituie una dintre priorităţile asumate de România în cadrul mandatului său de membru în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici