România şi Serbia au semnat protocolul privind minorităţile

Protocolul privind minorităţile între România şi Serbia a fost semnat, joi, la Bruxelles, de ambasadorii la UE ai celor două state, au declarat pentru MEDIAFAX surse europene. Potrivit surselor citate, preşedintele Băsescu nu a fost prezent la semnare, aflându-se la summit-ul PPE.

1894 afișări
Imaginea articolului România şi Serbia au semnat protocolul privind minorităţile

România şi Serbia au semnat protocolul privind minorităţile (Imagine: Shutterstock)

Textul protocolului între România şi Serbia privind minorităţile va fi semnat la Bruxelles, joi, în următoarele ore, au declarat, anterior, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

Potrivit surselor, textul protocolului a fost convenit în formă finală în cursul nopţii.

Din partea României a semnat ambasadorul Mihnea Motoc, care a primit depline puteri în acest sens din partea MAE, iar din partea Serbiei a semnat ambasadoarea la UE, Roksanda Ninčić.

Semnarea a avut loc la Comisia Europeană.

Semnarea Protocolului a fost condiţia României pentru a accepta acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici