Românii din străinătate pot afla cum votează la Parlamentul European pe site-ul MAE

Românii din străinătate pot afla cum votează la Parlamentul European pe site-ul MAE. Ministerul Afacerilor Externe a lansat o secţiune specială dedicată alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

94 afișări
Imaginea articolului Românii din străinătate pot afla cum votează la Parlamentul European pe site-ul MAE

Românii din străinătate pot afla cum votează la Parlamentul European pe site-ul MAE

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a activat secţiunea „Alegeri pentru Parlamentul European – 9 iunie 2024” dedicată informării alegătorilor români aflaţi în străinătate, pe website-ul instituţiei http://www.mae.ro.

Aici, românii care intenţionează să voteze la secţiile de votare organizate în afara ţării vor avea la dispoziţie informaţii de interes privind procedura de vot în străinătate, documentele de identitate pe baza cărora îşi pot exercita dreptul de vot, atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe, actele normative în vigoare aplicabile la acest tur de scrutin.

Lista secţiilor de votare din străinătate va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înaintea datei alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 şi ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2024.

Secţiunea dedicată alegerilor europarlamentare va fi actualizată constant pentru a veni astfel în sprijinul cetăţenilor români, inclusiv cu informaţii referitoare la alegerile pentru Preşedintele României şi la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, care vor fi organizate în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
români,
vot

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici