Rovana Plumb: Acuzele aduse de ANI lui Geoană, înainte de Congres, par o vendetă politică

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acuzele aduse de ANI liderului PSD Mircea Geoană, îniantea Congresului partidului, par a fi, de fapt, o "vendetă politică" la adresa PSD şi a preşedintelui partidului.

90 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Acuzele aduse de ANI lui Geoană, înainte de Congres, par o vendetă politică

Rovana Plumb: Acuzele aduse de ANI lui Geoană, înainte de Congres, par o vendetă politică (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Pentru mine pare surprinzător cum această dezvăluire a ANI a apărut exact înainte de Congresul PSD. Din punctul meu de vedere ea a pare ca o vendetă politică, care este îndreptată împotriva partidului şi a preşedintelui Geoană. Nu aş vrea să ne mai întoarcem în trecut şi să folosim instituţiile statului ca arme în lupta politică", a precizat Rovana Plumb.

El a aprecizat că Justiţia trebuie să clarifice cât mai rapid acuzele ANI.

Rovana Plumb a precizat, totodată, că Mircea Geoană a comunicat deja că va face precizările aferente, ea declarându-se convinsă că acesta va putea demonta fiecare element din acuzele aduse de ANI.

Ea a adăugat că, până când Justiţia se va pronunţa, în acest caz va funcţiona prezumţia de nevinovăţie.

Rovana Plumb a evitat să precizeze sursa acestei vendete politice, dar a afirmat că PSD nu va deveni o anexă a lui Traian Băsescu.

"Sunt convinsă că PSD este un partid unit şi nu va deveni anexă a unuia sau altuia din alte zone ale sferei politice. Nu cred că va deveni o anexă a lui Traian Băsescu. Aceste planuri vor eşua", a arătat Rovana Plumb.

Ea a precizat că nu crede că ancheta ANI va afecta şansele lui Geoană la şefia PSD, considerând că social-democraţii vor lua în calcul prezumţia de nevinovăţie.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe liderul PSD, Mircea Geoană, pentru fals în declaraţii în legătură cu achiziţionarea unui apartament şi a două locuri de parcare în valoare 733.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici