Rovana Plumb: Nu este cazul ca USL să se împiedice de Sorin Roşca Stănescu

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă că senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a fost "total incorect" prin declaraţiile făcute la adresa lui Victor Ponta, afirmând că, indiferent ce simţi şi ce gândeşti, atunci când nu ai viziune nu ai dreptul să spui ceea ce a spus Roşca Stănescu.

226 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Nu este cazul ca USL să se împiedice de Sorin Roşca Stănescu

Rovana Plumb (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, deputat PSD de Dâmboviţa, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că "nu este cazul ca USL să se împiedice de Sorin Roşca Stănescu", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aşa cum a declarat şi preşedintele PSD, Victor Ponta, sigur că, în momentul în care progresezi, în alianţă este nevoie de câteva repere de care trebuie să te legi pentru că intri într-un joc care este supus unor anumite reguli. Era nevoie de o revizuire astfel încât să stabilim criteriile clare, necesare pentru a continua această alianţă care cu siguranţă va fi o Uniune stabilă, solidară, pentru că trebuie să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat ca Uniune Social Liberală şi pentru care am primit votul românilor, inclusiv în decembrie anul trecut.(..) Din punctul meu de vedere, pot spune că Sorin Roşca Stănescu a fost total incorect făcând acele afirmaţii faţă de premierul Victor Ponta şi, indiferent ce simţi, ce gândeşti, nu ai dreptul, în momentul în care nu ai viziune, să spui ceea ce Sorin Roşca Stănescu a spus despre premierul Victor Ponta. (...) Sorin Roşca Stănescu este senator de Dâmboviţa şi nu o să mă vedeţi niciodată că vizavi de colegii cu care am muncit în campanie voi spune ceva. Nu e cazul ca USL să se împiedice de Sorin Roşca Stănescu", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, deputat în Colegiul 2 Pucioasa, s-a întâlnit, sâmbătă, cu primarii din zona de nord a judeţului, cu care a discutat despre proiectele derulate prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, precum şi despre problema decontaminării perimetrului în care a funcţionat fosta fabrică chimică Rovadis din comuna Crângurile, a cărei activitate a fost oprită în 2003.

În ultima perioadă, liderii PSD, în frunte cu premierul Victor Ponta, au cerut partenerilor din USL să îl excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, ca urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a prim-ministrului. Liberalii, însă, nu au luat nicio decizie tranşantă, Crin Antonescu spunând doar că de acum încolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

Premierul Victor Ponta declara că protocolul USL trebuie rediscutat în urma situaţiilor noi şi tensionate apărute după criticile repetate la adresa sa formulate de către senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, deoarece este nevoie de negocierea unor mecanisme de întărire a solidarităţii.

Joi, Victor Ponta spunea că va discuta, sâmbătă, cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, despre rezolvarea problemelor din USL, menţionând că soluţiile cele mai bune vor fi găsite şi menţionând, pe de altă parte, că până acum nu a considerat că este cazul de remanieri în Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, întrebat despre protocolul USL, că "toate lucrurile sunt bune", dar că vor fi aduse "îmbunătăţiri necesare" pentru ca activitatea de guvernare să fie mai eficientă.

Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti, la plecarea de la Congresul UDMR, dacă pe drumul spre Miercurea Ciuc a discutat cu liderul PNL despre protocolul USL.

"Am discutat, domnule Crin Antonescu?", a spus Ponta, uitându-se spre preşedintele PNL, care se afla alături de el.

Ulterior, Ponta a afirmat că "toate lucrurile sunt bune", dar că vor fi aduse unele îmbunătăţiri.

"Toate lucrurile sunt bune. O să aducem acele îmbunătăţiri necesare pentru ca activitatea noastră de guvernare să fie mai eficientă", a spus Ponta.

Premierul a susţinut că nu este vorba despre impunerea unei limite a libertăţii de exprimare a membrilor USL.

"Există doar discernământul şi experienţa unor oameni care fac politică", a spus, la rândul său, Crin Antonescu.

"Şi solidaritatea unor oameni care au un proiect comun", a completat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici