Rovana Plumb: PSD respinde "genocidul social" propus de Băsescu

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, afirmă că actualul Guvern "a socializat sărăcia şi a privatizat bogăţia", ea făcând publică o declaraţie a femeilor social-democrate de "dezaprobare a genocidului social propus de Traian Băsescu".

38 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: PSD respinde "genocidul social" propus de Băsescu

Rovana Plumb: PSD respinde "genocidul social" propus de Băsescu (Imagine: Stefan_Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a făcut aceste declaraţii, vineri, la Alba Iulia, la finalul unei întâlniri cu reprezentantele organizaţiilor de femei ale partidului din Transilvania şi a anunţat că participantele la întâlnire au făcut publică o declaraţie comună prin care dezaprobă măsurile propuse pentru ieşirea din criză şi precizează că "nu acceptă dictatul lui Traian Băsescu".

Plumb a afirmat că aceste măsuri vor avea un impact grav asupra unor categorii largi de populaţie: copii, femei, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, care vor suporta consecinţele drastice ale "incompetenţei Guvernului Băsescu-Boc".

"Mesajul principal este că actualul Guvern a socializat sărăcia şi a privatizat bogăţia şi ne opunem şi respingem cu fermitate măsurile care atentează la statutul social al familiei şi îngrădesc drepturile copilului", a spus Rovana Plumb.

Ea a adăugat că PSD respinge "genocidul social" şi propune măsuri echilibrate pentru evitarea "catastrofei economice şi sociale".

Preşedintele OF a PSD a menţionat că femeile social-democrate au transmis, de la Alba Iulia, şi o serie de măsuri pentru susţinerea creşterii demografice.

"Deşi creşterea demografică a fost trecută în lista de priorităţi a Guvernului României, măsurile propuse vin să ducă la scăderea demografică şi la îmbătrânirea populaţiei. Tăierile fiscale nu sunt altceva decât bomboana pe coliva sporului demografic în România", a spus Plumb.

Liderul femeilor social-democrate a propus mai multe soluţii, precum renunţarea la măsurile fiscale îndreptate împotriva familiilor şi a copiilor, construcţia de noi creşe şi grădiniţe de stat folosind fonduri europene, facilităţi pentru producătorii români de produse adresate nou-născuţilor şi copiilor preşcolari, TVA diferenţiat sau scăzut pentru produsele adresate nou-născuţilor şi copiilor până la trei ani.

Ea a spus că PSD propune TVA zero pentru alimente destinate copiilor cu vârste până la trei ani, reducerea cu 50 la sută a impozitului pe profit pentru companiile care produc alimente şi îmbrăcăminte destinate copiilor cu vârste până la trei ani, folosirea clauzelor din contractele comerciale de tip offset pentru realizarea de investiţii în contrapartidă în vederea stimulării şi dezvoltării industriei pro-bebe, respectiv alimente, îmbrăcăminte, jucării şi accesorii pentru copiii mai mici de trei ani.

De asemenea, Rovana Plumb a afirmat că PSD propune şi sprijinirea producerii de medicamente şi vaccinuri pentru copii şi bătrâni.

Reprezentantele organizaţiilor de femei ale PSD din 11 judeţe ale Transilvaniei au participat, vineri, la Alba Iulia, la o întâlnire în care au dezbătut soluţiile propuse de partid pentru ieşirea României din criză, la final adoptând o declaraţie comună. Tema întâlnirii a fost "Condiţia femeii şi a familiei în actuala guvernare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici