Ruptură la Bucureşti. USR-PLUS anunţă că refuză candidaturi comune cu PNL

Copreşedinţii USR-PLUS din Capitală, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, au respins ideea unor candidaturi comune la alegerile locale. „Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei”, se arată într-o declaraţie a celor doi lideri.

3317 afișări
Imaginea articolului Ruptură la Bucureşti. USR-PLUS anunţă că refuză candidaturi comune cu PNL

Ruptură la Bucureşti. USR-PLUS anunţă că refuză candidaturi comune cu PNL

„Nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba.

USR-PLUS s-a lansat cu mesajul <Ne-am unit şi mergem la victorie> şi rezultatul a fost ca USR-PLUS a luat în Bucureşti peste <FC Dreapta Unită> şi <CSM Stânga> la un loc. Asta este singura unitate de care puteţi fi siguri.

Am spus acum un an că fără hoţie ajungem departe. Nu fără PSD, ci fără hoţie! Nu contează dacă ea vine din dreapta sau din stânga, ca să putem construi ceva serios, trebuie să eliminăm hoţia sub toate formele ei”, se arată într-o declaraţie comună a celor doi co-preşedinţi USR-PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu si Claudiu Nasui.

Ei acuză că, în ultimele zile, au apărut câteva zeci de articole despre cum Bucureştiul a fost împărţit.

„Vedem astăzi declaraţiile unui lider liberal care vorbeşte despre împărţirea listelor între USR PLUS, PNL şi PMP. Totul sub aceeaşi placă repetată de 30 de ani: <Este nevoie de dreapta unită, doar aşa scăpăm de PSD>. Este o placă obosită. Şi e prea puţin. Am investit prea mult în anii ăştia ca să scăpăm doar de PSD.

Asta e valabil pentru toţi cei care au ieşit să protesteze în toată ţara şi pentru toţi cei care au pătimit cu adevărat de pe urma nemerniciei PSD. Ştim că şi în PNL sunt câţiva care gândesc la fel, nu lor ne adresăm aici, ci tuturor celorlalţi: Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci şi <campioni> între partidele voastre şi PSD e un sport prea vechi”, arată Voiculescu şi Năsui.

Liderii USR PLUS Bucureşti amintesc de intrarea primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica, în PNL, de Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, care încă nu ştie dacă e la „dreapta” sau la „stânga” sau de Hubert Thuma de la Ilfov, „vechi USL-ist şi condamnat penal”

„Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie. Pentru voi, <dreapta> şi <stânga> sunt doar două mâini care au acces, pe rând, la banul public. În funcţie de care are dexteritate mai mare la furat, jonglaţi de la o mână la alta. Schimbaţi echipa în funcţie de cine oferă mai mult: azi e <am semnat cu FC Dreapta Unită pe viaţă>, mâine e <am fost fan CSM Stânga de mic>. Nu mai ţine.

Noi, USR PLUS reprezentăm acea parte a societăţii care nu mai vrea unirea unora cu alţii pentru ciolan. În Bucureşti, funcţiile au fost negociate de-a lungul timpului pe colţul mesei şi chiar pe sub masă. Cei care trăgeau sforile în PNL şi-au negociat posturi în administraţiile din Bucureşti, în direcţiile din primării, în adunările generale şi consiliile de administraţie ale companiilor municipale marca Firea-PSD.

Dacă vreţi cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, arătaţi-ne că aţi început curăţenia. Începeţi cu propria curte. Aveţi şi oameni cinstiţi în partid, cu care puteţi construi pe curat - încetaţi să îi umiliţi şi pe ei prin metehne vechi USL-iste. Rupeţi orice legătură cu primăriile controlate de PSD, retrăgeţi-vă băieţii de la partid din consilii de administraţie şi numiţi profesionişti şi apoi haideţi într-adevăr să discutăm cum scoatem nu doar pesedeul din administraţia Bucureştiului, ci şi pesedismul, pedelismul, uselismul şi ciocoismul. Că doar asta vrem cu toţii, nu?”, mai arată Năsui şi Voiculescu.

În ultimele zile au apărut informaţii în presă potrivit cărora USR-PLUS, PNL şi PMP vor susţine candidaţi comuni la primăriile din Capitală.

Anterior, Nicuşor Dan a fost anunţat ca fiind candidatul comun al USR-PLUS, dar şi al PNL, la Bucureşti, ceea ce înseamnă că acesta trebuie să aleagă din partea căror formaţiuni candidează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
plus,
refuz

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici