Ruşanu: Mă cunosc cu Dăianu de multă vreme, avem o relaţie foarte bună

Candidatul pentru funcţia de preşedinte al ASF, Dan Radu Ruşanu, a declarat, marţi, că se cunoaşte de multă vreme cu Daniel Dăianu, candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, el arătând că relaţia este una foarte bună.

402 afișări
Imaginea articolului Ruşanu: Mă cunosc cu Dăianu de multă vreme, avem o relaţie foarte bună

Ruşanu: Mă cunosc cu Dăianu de multă vreme, avem o relaţie foarte bună (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

"Ne cunoaştem de foarte multă vreme, am fost împreună în Ministerul de Finanţe, în perioada 1998. Avem o relaţie foarte bună", a spus Ruşanu despre Dăianu.

El a arătat că părăseşte funcţia de deputat pentru ASF în virtutea provocării reprezentate de ASF.

"A fost o provocare pentru mine. Am revenit la profesia pe care am avut-o dintotdeuna, şi în Parlament întotdeauna am activat în Comisia de Buget-Finanţe sau Comisia economică", a spus Ruşanu.

El a arătat că ţinta sa la ASF este ca piaţa non-bancară din România să fie compatibilă cu pieţe similare din UE.

Ruşanu a evitat să comenteze acuzaţiile aduse recent de unii sindicalişti referitoare la faptul că ar face parte intr-o grupare de oameni înrudiţi care se rotesc la conducerea instituţiilor financiare, acuzaţii alimentate şi de propunerea lui Gelu Diaconu, care ar fi finul său, la conducerea ANAF.

"Am dat o declaraţie pe proprie răspundere că nu am rude nici în Parlament - până la gradul 3, afini - nici în Parlament, nici cu BNR, nici cu Guvernul, nici cu preşedinţii Camerelor, nici cu Preşedinţia", a spus Ruşanu.

Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru funcţiile executive candidează: Dan-Radu Ruşanu - preşedinte; Daniel Dăianu - prim-vicepreşedinte; Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu - vicepreşedinţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Craiova, că va promulga în cursul acestei zile legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici