Rusia ar dori ca Băsescu să adopte o atitudine normală faţă de Moscova

Rusia ar dori ca Traian Băsescu să adopte o atitudine normală şi de respect faţă de Moscova şi politica externă a acesteia şi să tragă concluziile corespunzătoare în urma comentariilor de joi ale purtătorului de cuvânt al MAE rus, a declarat acesta într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

30 afișări
Imaginea articolului Rusia ar dori ca Băsescu să adopte o atitudine normală faţă de Moscova

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Andrei Nesterenko (Imagine: Mediafax Foto)

Conform transcrierii publicate pe site-ul Ministerului de Externe de la Moscova, Andrei Nesterenko a răspuns unei întrebări privind posibilitatea ca Rusia să ia măsuri în urma comentariilor făcute de Traian Băsescu.

El a precizat că înţelege motivele pentru care au fost făcute declaraţiile lui Băsescu, adăugând că practica rusă nu prevede luarea unor măsuri în astfel de situaţii.

"Nu practicăm răspunsuri emoţionale în astfel de situaţii, dacă nu este prejudiciat interesul naţional. Am dori ca Băsescu să tragă concluziile corespunzătoare din comentariile noastre şi să adopte o atitudine normală, de respect faţă de Rusia şi politica sa externă", a spus Nesterenko.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus afirmase joi, conform unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului, că preşedintele român Traian Băsescu şi-a permis în mai multe rânduri remarci neprieteneşti la adresa Rusiei, în timpul campaniei electorale. El precizase că, "în confruntarea cu rivalii săi politici, el (Băsescu) a încercat să joace «cartea Rusiei»" şi să acuze Moscova de tentativă de implicare în afacerile interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici