Rusia contestă planul propus de SUA de a impoza sancţiuni Iranului

  • Rusia a respins intenţiile Statelor Unite de a declanşa sancţiuni rapide asupra Iranului
  • Preşedintele Trump a retras SUA din acordul nuclear iranian semnat în 2015
  • Din cauza retragerii americanilor din acord, Rusia nu poate reimpunea pedepsele
237 afișări
Imaginea articolului Rusia contestă planul propus de SUA de a impoza sancţiuni Iranului

Sursa foto: profimedia

Rusia a respins joi intenţiile Statelor Unite de a declanşa sancţiuni rapide asupra Iranului din cauza faptului că preşedintele Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear iranian semnat în 2015 şi drept urmare nu poate reimpunea penalităţi.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a respins, vineri, eforturile conduse de SUA de a extinde embargoul impus Iranului asupra armelor, pentru că urmează să expire în octombrie. SUA va continua campania de presiune maximă asupra guvernului iranian.

Administraţia Trump a susţinut în mod repetat că încetarea embargoului asupra armelor ar fi dezastruoasă pentru Orientul Mijlociu şi pentru securitatea naţională a Statelor Unite. Lipsa unui acord ar oferi Teheranului acces brusc la un număr nelimitat de arme obţinute pe căi legale, în special de pe piaţa chineză şi rusă, care anterior erau procurate prin canale de contrabandă.

China şi Rusia, care sunt membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, deţin puterea de veto şi s-au opus public extinderii embargoului, relatează Washington Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici