Scandal în USR după ce Barna a vrut să îl includă pe Ghinea în conducerea Alianţei cu PLUS - surse

Dan Barna ar fi încercat „să îl resusciteze” pe Cristian Ghinea în conducerea Alianţei care pregăteşte campania pentru locale şi parlamentare, ceea a dus la tensiuni în USR, iar PLUS a părăsit pentru scurt timp şedinţa pentru a îi lăsa să ajungă la consens, au spus declarat din USR, pentru MEDIAFAX.

1329 afișări
Imaginea articolului Scandal în USR după ce Barna a vrut să îl includă pe Ghinea în conducerea Alianţei cu PLUS - surse

Scandal în USR după ce Barna a vrut să îl includă pe Ghinea în conducerea Alianţei cu PLUS - surse

„Dan Barna a mers cu nişte propuneri de persoane pentru conducerea executivă pe care nu le-a discutat decât cu cei din echipa lui din Biroul Naţional. Problema cea mai mare era «resuscitarea» oficială a lui Cristian Ghinea. Doar că în Birourile Naţionale reunite Barna nu poate trece peste voinţa noastră, e prevăzut în protocolul Alianţei”, au explicat surse din USR, pentru MEDIAFAX.

Membrii care nu sunt în acord cu preşedintele partidului au reuşit să includă în protocolul Alianţei USR-PLUS un amendament prin care deciziile sunt luate cu două treimi din numărul total de membri ai fiecărei formaţiuni , iar demersul lui Dan Barna a fost blocat, au precizat sursele citate.

„Mai exact, avem minoritate de blocaj dacă majoritatea vrea să impună ceva discreţionar. Dan nu a crezut că vom activa clauza asta şi s-a dus înainte, am activat-o şi s-a făcut pauză de consultări, pentru că Barna a fost nevoit să se consulte cu noi”, au completat sursele menţionate.

La şedinţa de luni a Birourilor Naţionale ale USR şi PLUS, liderii partidului condus de Dacian Cioloş s-au retras pentru scurt timp ca să îi lase pe membrii USR să ajungă la consens.

În reniunea de luni a conducerii celor două partide, Liderii Alianţei USR-PLUS vor discuta cu reprezentanţii PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale de anul acesta, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Alianţei, Ionuţ Moşteanu.

Dacian Cioloş a declarat, duminică, referitor la faptul că PNL vrea candidat propriu la Primăria Capitalei, că liberalii ar trebui să îşi amintească că au pierdut alegerile la Bucureşti, în vara anului 2016, pentru că nu a existat un candidat comun al Opoziţiei la PMB. Liderul PLUS le-a propus liberalilor, cât şi PMP să decidă un candidat comun la Primăria Capitalei pe baza de primaries.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample şi în urma unei testări a potenţialilor membri eligibili pentru poziţie.

Nicuşor Dan este candidat independent susţinut de USR Bucureşti la Primăria Capitalei.

Şi Gabriela Firea a anunţat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici