Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură a fost aprobată

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri o Hotărâre prin care se instituie o schemă de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură.

160 afișări
Imaginea articolului Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură a fost aprobată

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură a fost aprobată

Valoarea totală a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2023-2025 este de 3.000.000 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit Ministerului Agriculturii, se va aplica o rată redusă de impozitare a motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor în acvacultură, precum transportul materialui piscicol, a puietului în diferite stadii de dezvoltare, a reproducătorilor, a peştelui de consum, a materiilor prime şi alte materiale în interiorul fermei, pentru realizarea de lucrări agricole în ferme de acvacultură pe cuvetele heleşteielor, pomparea apei cu motopompe, destufizare etc.

Beneficiarii schemei sunt întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în acvacultură, respectiv: persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016 cu modificarile şi completarile ulterioare, dar şi persoanele juridice.

„Prin intermediul acestui act normativ se asigură condiţiile pentru diminuarea efectivă a costurilor de producţie, ceea ce stimulează desfăşurarea activităţii de acvacultură în condiţiile concurenţiale de pe piaţa produselor de peşte din Uniunea Europeană”, arată Ministerul Agriculturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici