Schimb de replici Diaconu-Urban, pe tema votului eronat al celui dintâi la ordinea de zi a Senatului

Senatorul PNL Mircea Diaconu i-a reproşat, miercuri, în pauza şedinţei de plen, senatorului PDL Iulian Urban, că s-a folosit de faptul că el a votat eronat la ordinea de zi pentru a sugera că ar fi alături de demersul PDL de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană.

28 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Diaconu-Urban, pe tema votului eronat al celui dintâi la ordinea de zi a Senatului

Schimb de replici Diaconu-Urban, pe tema votului eronat al celui dintâi la ordinea de zi a Senatului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Senatorul PNL Mircea Diaconu a votat, miercuri, împotriva ordinii de zi stabilite de Biroul Permanent, pe care nu figura cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Senatorii PNL şi PSD votaseră pentru respectiva ordine de zi, în timp ce PDL, UDMR şi independenţii s-au opus.

Ordinea de zi a fost respinsă, cu 69 de voturi "împotrivă" şi 52 de voturi "pentru".

În pauza de consultări, Urban a invocat faptul că Geoană nu ar avea susţinerea necondiţionată a PNL şi PSD, el aducând în sprijin şi faptul că liberalul Diaconu, de exemplu, a votat împotriva ordinii de zi susţinute de PSD şi PNL.

În timp ce Urban vorbea cu jurnaliştii, în foaierul Senatului, Diaconu a venit lângă acesta şi i-a reproşat faptul că a încercat să legitimeze cererea de revocare a lui Geoană şi prin votul dat de el asupra ordinii de zi.

"Nu aţi avut permisiunea mea să vă folosiţi de faptul cum am votat eu. Vă rog să nu asociaţi votul meu cu demersul dumneavoastră, pe care nu îl susţin şi pe care îl consider o mizerie", i-a spus Diaconu lui Urban.

Acesta i-a replicat că a invocat votul său eronat, fără însă a sugera că motivaţia reală ar fi susţinerea revocării lui Geoană.

Diaconu a precizat apoi jurnaliştilor că a votat eronat, fiind "calat" încă de la începutul şedinţei să voteze împotriva revocării lui Geoană.

"De dimineaţă mi-am pus în cap un singur lucru pe ziua de azi: «Nu», pentru că mi se pare o forţare fără seamăn, această piesă jucându-se deja. (...) Sculându-mă de dimineaţă cu «Nu» în cap, când s-a votat ordinea de zi, din greşeală am votat împotrivă", a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici