Schimb de replici între Băsescu şi Ponta la începutul consultărilor de la Cotroceni

Traian Băsescu şi Victor Ponta au avut înaintea consultărilor de la Cotroceni un schimb de replici, preşedintele PSD afirmând că nu îl are alături pe Crin Antonescu să-i spună ce să facă, în replică şeful statului spunându-i că ar fi putut să-l ia pe Adrian Năstase.

95 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici între Băsescu şi Ponta la începutul consultărilor de la Cotroceni

Schimb de replici între Băsescu şi Ponta la începutul consultărilor de la Cotroceni (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Nu avem cafea, domnule preşedinte. Dacă nu am fost cuminţi ieri...", a remarcat, în debutul întâlnirii, preşedintele PSD, Victor Ponta. Replica şefului statului a fost promptă: "Nici eu nu am! Astăzi e ziua în care nu se dă cafea".

"O să fim cuminţi azi, poate data viitoare", a răspuns, la rândul său, Ponta, remarcă ce l-a determinat pe Băsescu să afirme că dacă cei nouă lideri de partide parlamentare vor fi "cuminţi", poate vor primi cafea la sfârşitul consultărilor.

"Lipsind Crin Antonescu, eu nu ştiu ce să fac", a adăugat liderul PSD. "Asta nu am dubii, dar puteaţi să-l luaţi pe Adrian Năstase, să ştiţi ce să faceţi", a spus şi Traian Băsescu.

Victor Ponta, râzând, a afirmat că-l va lua pe preşedintele CN al PSD la următoarele consultări. "Luaţi-l, că sunteţi procuror", a conchis Traian Băsescu, preferând să încheie scurtul dialog.

Cuvântul de început al preşedintelui Băsescu a mai conţinut câteva ironii adresate social-democraţilor. Şeful statului s-a declarat "absolut de acord, un partizan al propunerii PSD de introducere în viitoarea Constituţie a interzicerii traseismului politic.

"Aici aveţi în mine un partizan. Dar dacă vă frământă aşa de tare, cum staţi lângă domnul Dragnea, care vine de la PD? E doar întrebare. Retorică! Şi mai aveţi şi pe Severin şi pe Cristian Dumitrescu şi pe Duvăz şi pe Sassu. Nu ştiu cum staţi lângă ei? Cred că nu aveţi somn nici noaptea", a spus Băsescu.

Încercarea vicepreşedintelui PNL, Varujan Vosganian de a-l întrerupe pe Băsescu s-a lovit de replica acestuia: "Domnule Varujan, avem o regulă. Şi eu vorbesc la Parlament când mi se dă cuvântul".

Consultările dintre şeful statului şi reprezentanţii PSD+PC şi PNL s-au încheiat, marţi seară, la Cotroceni, discuţiile durând mai puţin de două ore.

Runda de consultări dintre presedintele Traian Băsescu si liderii PNL, PSD şi PC a început, marţi, la Palatul Cotroceni, la ora 18.00, singura diferenţă faţă de delegaţiile care s-au prezentat luni fiind înlocuirea liderului liberal Crin Antonescu cu Varujan Vosganian.

Din delegaţia PNL au făcut parte Varujan Vosganian, Victor Paul Dobre şi Radu Stroe, social democraţii fiind reprezentaţi de Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Ioan Chelaru, iar din partea Partidului Conservator au fost prezenţi la consultări Daniel Constantin, Bogdan Ciucă şi Sergiu Andon.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor PSD+PC şi PNL prezenţi, marţi, la Cotroceni, că va discuta, ca preşedinte, cu toţi parlamentarii, fără deosebire, el spunându-i lui Victor Ponta că îl susţine în interzicerea migraţiei politice, dar nu înţelege de ce stă lângă Liviu Dragnea.

Reprezentanţii PSD, PC şi PNL au părăsit, luni, sala unde au avut loc consultările de la Cotroceni, înainte de încheierea discuţiilor, pe motiv că nu pot sta la aceeaşi masă cu grupul independenţilor condus de Gabriel Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici