Şi PSD şi PC au ieşit de la consultările de la Cotroceni

Reprezentanţii PSD şi PC au ieşit, luni, de la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei, la Cotroceni, la câteva minute de la începutul întâlnirii, fiind nemulţumiţi că a fost invitat şi grupul parlamentar al independenţilor, la fel ca şi delegaţia PNL.

51 afișări
Imaginea articolului Şi PSD şi PC au ieşit de la consultările de la Cotroceni

Şi PSD şi PC au ieşit de la consultările de la Cotroceni (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că formaţiunea sa a părăsit consultările iniţiate de şeful statului pe tema revizuirii Constituţiei, considerând că, prin chemarea grupului independenţilor, care nu reprezintă un partid parlamentar, preşedintele Băsescu nu a respectat invitaţia făcută partidelor parlamentare.

Ponta a făcut referire la scrisoarea adresată de preşedintele României, Traian Băsescu, care a chemat la consultări celelelate "partide şi formaţiuni politice reprezentate în Parlamentul României", unde se precizează că "delegaţia partidelor" poate fi alcătuită din trei persoane.

"Nu se punea problema ca preşedintele să îşi cheme susţinătorii - un partid neînfiinţat încă dar creat până la urmă pentru a sprijini preşedintele şi Guvernul actual, o formaţiune parlamentară care nu are nici votul oamenilor şi nici recunoaşterea juridică, aşa cum o cer legile României. Cred că preşddintele României trebuie să fie primul om din această ţără care respectă votul oamenilor, legile ţării şi structura politică a statului român", a spus Ponta.

El a arătat că, în condiţiile în care Traian Băsescu nu şi-a respectat invitaţia, aşa cum a adresat-o PSD, delegaţia social-democrată nu a mai dorit să participe mai departe la consultări.

Ponta a arătat că i-a prezentat preşedintelui în scris punctul de vedere al PSD vizavi de problemele legate de obiectul consultărilor.

"Dacă preşedintele ţării a ales să nu respecte propria invitaţie, voinţa electoratului, legile privind formaţiunile politice, întreaga responsabilitate îi aparţine", a adăugat Ponta.

El a arătat că era necesară o astfel de demarcaţie între putere şi opoziţie, în condiţiile în care şi PNL şi PC au părăsit consultările din acelaşi motiv.

"Poate că pentru societatea românească, o demarcaţie mai clară a celor care se află în opoziţie şi a celor care se află la putere, chiar pe uşa din dos, nu pe cea din faţă, a votului popular era necesară în acest moment", a aspus Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a precizat că a formaţiunea sa a venit la consultările cu şeful statului cu toată deschiderea şi buna credinţă, pregătind un material pe care l-a înmânat lui Traian Băsescu referitor la modernizarea statului, revizuirea Cosntituţiei şi priorităţile legislative ale PSD.

Şi reprezentanţii PNL au ieşit, luni, de la consultările iniţiate de preşedintele Traian Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei, organizate la Cotroceni, la câteva minute de la începutul întâlnirii, fiind nemulţumiţi că a fost invitat şi grupul parlamentar al independenţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici