Schimb de replici între Elena Udrea şi Antal Arpad

Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, s-au contrazis, sâmbătă, pe tema şefilor schimbaţi ai instituţiilor deconcentrate, Udrea declarând că mai mulţi maghiari au fost menţinuţi în funcţii, în timp ce edilul i-a replicat că a fost dezinformată.

66 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici între Elena Udrea şi Antal Arpad

Schimb de replici între Elena Udrea şi Antal Arpad

Elena Udrea a fost întrebată ce părere are despre manifestarea de protest organizată de UDMR vineri seară la Miercurea Ciuc, faţă de schimbarea şefilor instituţiilor deconcentrate.

Udrea a răspuns că a verificat situaţia discutând cu colegii ei din PDL Covasna, discuţii din care a reieşit că în judeţele Covasna şi Harghita s-au păstrat în funcţii mai mulţi şefi maghiari.

Liderul democrat-liberal a afirmat că este campanie electorală şi fiecare parte, PDL şi UDMR, face declaraţii, însă important este "ca lucrurile să meargă într-un parteneriat constructiv pentru oameni, în aşa fel încât aceştia să simtă să autorităţile se ocupă de soarta lor".

În opinia Elenei Udrea, dincolo de declaraţiile de campanie, autorităţile trebuie să demostreze că împreună fac ceva pentru români şi maghiari.

"Campaniile electorale vin şi trec, dar oamenii rămân, aceştia ar aprecia dacă politicienii chiar ar face ceva pentru ei, nu doar ar vorbi", a declarat Udrea dând ca exemplu de act constructiv pentru oameni parteneriatul dintre Ministerul Turismului cu administraţiile locale.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care se afla lângă Elena Udrea în momentul în care aceasta răspundea la întrebare, i-a replicat că a fost dezinformată de colegii ei de la PDL, deoarece în Covasna, din cele 39 de posturi de conducere de la deconcentrate numai la şase au rămas maghiari, ceea ce înseamnă doar 15 la sută într-un judeţ în care populaţia maghiară este de 75 la sută.

Antal a spus că are încredere în parteneriatul menţionat de Udrea, însă abia când acesta se va concretiza.

Primarul i-a spus Elenei Udrea că a fost dezinformată pentru că şi la protestul de la Miercurea Ciuc s-a dovedit că maghiarii nu pot accepta schimbările care au loc la instituţiile deconcentrate.

Ministrul Turismului a răspuns că speră că nu a fost dezinformat şi când i s-a spus că în Primăria Sfântu Gheorghe nu sunt români, iar Antal i-a spus că şi în acest caz a fost dezinformat şi nu ar vrea să dea afară de la Primărie pe toţi românii numai ca să le dea dreptate celor de la PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici