Schimbare importantă privind ajutoarele sociale. Klaus Iohannis a promulgat legea

  • Lege pentru creşterea ajutoarelor sociale a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
  • Propunerea legislativă prevede ca valoarea indicatorului social de referinţă să se actualizeaze, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie.
  • Valoarea indicatorului social de referinţă este stabilită în prezent la 500 lei,
58684 afișări
Imaginea articolului Schimbare importantă privind ajutoarele sociale. Klaus Iohannis a promulgat legea

Schimbare importantă privind ajutoarele sociale. Klaus Iohannis a promulgat legea

Şeful statului a semnat, săptămâna trecută, decretul privind legea care prevede ca valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) să se actualizeze, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent. Astfel, toate ajutoarele sociale vor creşte.

Mai exact, este vorba de propunere legislativă pentru completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, scrie Ziarul Financiar.

Indicatorul social de referinţă se foloseşte, în principal, la calcularea indemnizaţiei de şomaj şi a ajutoarelor pentru încălzire.

Actualizarea ISR se va face începând cu 1 martie 2022.

De asemenea, valoarea anuală a indicatorului social de referinţă este avută în vedere la elaborarea legilor bugetare anual, aşa cum este prevăzut în propunere.

Citeşte mai mult pe zf.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici