Scutaru: Tăriceanu vrea să-şi salveze funcţia. Se clarifică lucrurile, cine este cu PNL şi cine nu

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, referitor la decizia unor parlamentari de a părăsi PNL, că este "un moment de clarificare" şi că, în acest moment, Călin Popescu Tăriceanu "de fapt încearcă să-şi salveze postul de preşedinte al Senatului".

539 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Tăriceanu vrea să-şi salveze funcţia. Se clarifică lucrurile, cine este cu PNL şi cine nu

George Scutaru (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Scutaru a fost întrebat cum vede decizia unor parlamentari PNL de a părăsi partidul, pentru a se implica alături de Călin Popescu Tăriceanu în înfiinţarea unui nou partid liberal.

"Tăriceanu trebuie să îşi justifice în primul rând prezenţa pe postul de preşedinte al Senatului, e de notoritate faptul că în ultima perioadă partenerii săi de coaliţie au fost nemulţumiţi de modul lent în care proiectul noului partid al lui Tăriceanu este pus în practică. În acest moment, Tăriceanu de fapt încearcă să-şi salveze postul de preşedinte al Senatului, promiţând diverse lucruri colegilor noştri parlamentari. De la unii dintre ei înţeleg că dincolo de declaraţiile de faţadă privind apărarea principiilor liberale sunt promisiuni mult mai lumeşti privind alocări de fonduri în colegii, eventuale deconcentrate pe care unii să le obţină", a spus Scutaru.

El a precizat că a observat în ultima perioadă că la nivelul grupului parlamentar al PNL sunt aproximativ opt-nouă deputaţi care în mod constant votează alături de Guvern, ignorând votul pe care grupul PNL îl avea.

"Cred că este un moment de clarificare, nu poţi să fii şi membru PNL şi în acelaşi timp să stai cu mâna întinsă de la Guvernul Ponta aşteptând să-ţi pice ceva, nici să fii dimineaţa membru PNL şi seara să mai dai o tură pe la Tăriceanu spunând că eşti parte a partidului său", a mai afirmat Scutaru.

El a menţionat că regretă plecările din PNL, dar este "un pas pe care trebuie să şi-l asume" parlamentarii care i se alătură lui Tăriceanu.

"Fiecare trebuie să înţeleagă şi sper să înţeleagă greşeala politică pe care o face", a declarat Scutaru.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că "dezertările" din partid în favoarea lui Tăriceanu nu vor afecta scorul pentru alegerile prezidenţiale.

"Şi în 2009-2010, când parlamentarii noştri, supuşi unor promisiuni sau presiuni, unii dintre ei au plecat mai ales la UNPR. Nu este niciun fel de problemă, eu sunt convins că ceea ne-am propus, realizarea unui mare partid de dreapta, PNL, un partid naţional liberal mare, cu un candidat la Preşedinţie şi cu o victorie din partea acestuia sunt lucruri care se vor întâmpla şi vom avea ocazia foarte curând, eu cred că mai devreme de 2016, ca acest partid să revină la guvernare. Cred în proiectul pe care Klaus Iohannis l-a prezentat în faţa Congresului, care nu este un proiect doar pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, este un obiectiv de dezvoltare a partidului pentru următorii 10 ani", a declarat Scutaru.

Şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, au anunţat că demisionează din PNL şi trec la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând pentru MEDIAFAX că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului.

Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Sâmbătă, a anunţat că demisionează din PNL deputatul Graţiela Gavrilescu, ea reclamând că la Congres "s-a votat după cum era aranjat şi bileţele au circulat" şi precizând că se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că va inţia imediat procedurile pentru înfiinţarea unui nou partid liberal şi strângerea de semntări pentru înscrierea candidaturii sale la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici