Scutaru: Trăiesc o mare dezamăgire în privinţa lui Tăriceanu. Pentru mulţi liberali s-a autoexclus

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, consideră că Popescu Tăriceanu s-a reprezentat pe el şi atât când s-a întâlnit cu Victor Ponta, că regretă că acesta se pretează la aşa ceva pentru postul de preşedinte al României şi că, dacă se va propune excluderea lui din PNL, va vota favorabil.

599 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Trăiesc o mare dezamăgire în privinţa lui Tăriceanu. Pentru mulţi liberali s-a autoexclus

George Scutaru (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Suntem în situaţia în care PNL nu vrea să treacă strada şi domnul Tăriceanu şi domnul Ponta ne iau cu forţa de mână. Am luat o decizie, regret că Tăriceanu se transformă într-un fel de Cătălin Ivan, adică un purtător de cuvânt al PSD", a afirmat Scutaru, întrebat în legătură cu întâlnirea dintre Tăriceanu şi Ponta.

El a spus că nu crede că se va ajunge în situaţia excluderii lui Tăriceanu din PNL, dar, dacă partidul va considera şi se va propune acest lucru, va vota favorabil.

"Eu sunt unul dintre cei care au stat alături de Călin Popescu Tăriceanu la Congres, am fost printre ultimii care au rămas lângă el şi, personal, trăiesc astăzi o mare dezamăgire în privinţa lui Tăriceanu. Nu cred că se pune problema de excludere, dar, practic pentru mulţi liberali Călin Popescu Tăriceanu s-a autoexclus", a adăugat Scutaru.

"Dacă partidul va considera lucrul acesta, eu personal voi vota pentru această propunere, dacă va exista o asemnea propunere, mi se pare descalificant pentru un om cum este Călin Popescu Tăriceanu să se preteze să fie unealta lui Victor Ponta de a distruge PNL", a mai spus Scutaru, răspunzând la o întrebare privind excluderea lui Tăriceanu din PNL.

El a opinat că Tăriceanu a negociat cu Ponta, nefiind mandatat de nimeni, în scopul de a ajunge preşedinte al României.

"Domnul Tăriceanu şi-a enumerat funcţiile pe care le-a deţinut în stat. Înţeleg că din păcate îi mai lipseşte una: cea de preşedinte al României. Regret că se pretează la aşa ceva pentru a deveni preşedinte al României şi pentru a asigura o viaţă liniştită la Palatul Victoria a lui Ponta", a spus Scutaru.

"Cine l-a pus pe dânsul să negocieze în numele PNL? Nimeni", a adăugat Scutaru, arătând că Tăriceanu se reprezintă pe el şi atât.

El a mai arătat că nu crede că se va ajunge la ruperea PNL şi că, deşi vor exista presiuni, niciun preşedinte de organizaţie nu va da curs acestui lucru, dar ar putea pleca unii parlamentari.

"Poate vor fi unii care vor pleca, nu exclud lucrul acesta, s-a mai întâmplat şi în 2009-2010 când au plecat unii la UNPR. PNL rămâne un partid puternic chiar dacă suntem în opoziţie şi vom dovedi. Nu cred că vor fi foarte foarte mulţi parlamentari care vor pleca şi vor ceda presiunilor", a mai spus Scutaru.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a fost marţi la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre păstrarea USL.

Înaintea acestei discuţii, într-o conferinţă de presă, Tăriceanu a lansat un apel către liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei luate marţi şi să revină în USL, el precizând că miercuri dimineaţă a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat că doreşte continuarea USL "în actuala formulă".

"Nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu apreciez că a fost luată pe baza unor afirmaţii false, a unor afirmaţii greşite care au fost furnizate colegilor mei şi aceştia au fost induşi în eroare. Am vorbit dimineaţă cu Victor Ponta şi l-am întrebat dacă doreşte să continuăm proiectul USL şi mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă. În actuala formă, subliniez. Aşadar, îmi permit să fac un apel către preşedintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care o luat-o ieri şi drept urmare să revină în USL", a afirmat Tăriceanu.

El a transmis un mesaj direct către liderul PNL, căruia i s-a adresat cu formula "dragă Crin".

"Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele luate în cadrul USL, faţă de PNL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi un lucru foarte important, susţinerea unui candidat liberal la Preşedinţia României", a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu a precizat că, după conferinţa de presă, va merge să se întâlnească cu premierul Ponta, pentru a-i prezenta în mod direct solicitările sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici