Se ridică obligativitatea prezentării certificatului COVID la magazin? Răspunsul lui Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că a văzut, în această perioadă, oameni lipsiţi de responsabilitate, care se înghesuiau la concert sau la manifestări în aer liber, astfel că discuţia despre eliminarea obligativităţii certificatului verde la intrarea în magazine nu a fost încă discutată.

25466 afișări
Imaginea articolului Se ridică obligativitatea prezentării certificatului COVID la magazin? Răspunsul lui Rafila

Se ridică obligativitatea prezentării certificatului COVID la magazin? Răspunsul lui Rafila

Întrebat dacă va fi eliminată obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în magazine, în această perioadă, pentru că urmează sărbătorile şi oamenii au nevoie să meargă să îşi facă toate cumpărăturile, Alexandru Rafila a spus că are alte îngrijorări în privinţa aceasta.

„O să vedem care este situaţia. Îngrijorarea mea – şi trebuie să discutăm dacă vrem să fim corecţi – este că dumneavoastră discutaţi despre certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate al unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber la care oamenii nu purtau mască şi lucrul acesta nu este în regulă. Faptul că scade incidenţa nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos şi pentru lucrul acesta trebuie să lucrăm cu toţii”, a spus ministrul Sănătăţii.

În prezent, în mall, la magazinele alimentare nu se poate intra decât pe baza certificatului verde, adică vaccinat sau trecut prin boală, însă în afara mallului se poate intra la maginele alimentare doar cu mască, respectând regulile sanitare. La orice alt magazin sau operator care comercializează alte produse, exceptând farmaciile, se intră cu certificat verde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici