Sebastian Ghiţă: Destinul unui politician a depins foarte mult de relaţia cu serviciile

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, a afirmat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că destinul unui politician a depins foarte mult de relaţia pe care o avea cu serviciile de informaţii, menţionând că erau demnitari "prostuţi" care nu erau chemaţi la petrecerile SRI.

535 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă: Destinul unui politician a depins foarte mult de relaţia cu serviciile

Sebastian Ghiţă: Destinul unui politician a depins foarte mult de relaţia cu serviciile

Întrebat cât de mult depindea destinul unui politician de relaţia cu serviciile, Sebastian Ghiţă a răspuns: "Foarte mult".

"Erau demnitari care erau invitaţi şi alţii nu erau invitaţi. Unii erau prostuţi, aveau gura prea mare a doua zi, alţii nu căutau proximitatea serviciilor. Se întâmplă multe lucruri într-o societate şi Bucureştiul este spumos din acest punct de vedere", a explicat Ghiţă.

Întrebat dacă erau politicieni "neliniştiţi " pentru că nu erau chemaţi la petrecerile SRI, afaceristul a spus: "Unii da, alţii nu. De exemplu, prietena noastră Elena Udrea nu era chiar atât de neliniştită pentru că se ştia protejată de preşedinte. Alţii erau mai îngrijoraţi (...) şi făceau eforturi, se zbăteau să ajungă, măcar să facă cunoştinţă la nivel de politeţe".

În ceea ce priveşte persoanele invitate, dar care nu veneau, Ghiţă a spus că fostul preşedinte Traian Băsescu nu se prezenta la aceste petreceri.

"Totuşi, a înţeles poziţia de preşedinte şi a spus că nu se cade, nu era firesc. Mă întreb câţi îi mai arestau din familie dacă mai umbla şi pe la chermeze cu ei", a precizat Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici