Secretar de stat în MAI: Scrutinul din 10 iunie trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni privind corectitudinea

Secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că "sarcina numărul unu" stabilită de premier pentru prefecţi este organizarea impecabilă a alegerilor locale, precizând că scrutinul din 10 iunie trebuie să fie "deasupra oricărei suspiciuni privind corectitudinea".

226 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat în MAI: Scrutinul din 10 iunie trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni privind corectitudinea

Secretar de stat în MAI: Scrutinul din 10 iunie trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni privind corectitudinea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră, a declarat, cu ocazia învestirii în funcţie a noului prefect al judeţului Mureş, Valentin Bretfelean, că "sarcina numărul unu" a prefecţilor, trasată de premier, este organizarea "absolut impecabil" a alegerilor locale.

El a spus că "scrutinul din 10 iunie trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni".

"În perioada care urmează sarcina numărul unu pe care primul-ministru a stabilit-o pentru prefecţii din România este de a organiza absolut impecabil alegerile locale. Scrutinul din 10 iunie trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni privind corectitudinea, este dispoziţia expresă a Guvernului şi sunt convins că deja calendarul a început să intre în funcţiune. Sunt convins că domnul Paşcan (Marius Paşcan, fostul prefect de Mureş - n.r.) a lăsat lucrurile în ordine din acest punct de vedere şi cred că, atunci când va fi nevoie, domnul prefect Bretfelean nu va ezita să-i ceară sfaturi", a declarat Capră.

El a adăugat că este foarte important ca prefectul să aibă relaţii bune cu colectivul din instituţie, reprezentat de "oameni cu vechime, cu experienţă, care asigură continuitatea", precum şi cu reprezentanţii serviciilor deconcentrate.

La rândul său, noul prefect, Valentin Bretfelean, a spus că atât alegerile locale din 10 iunie, cât şi cele generale, din toamnă, constituie o prioritate pentru el, adăugând că va continua proiectele fostului prefect, Marius Paşcan.

De asemenea, acesta s-a angajat să se preocupe de "apărarea siguranţei naţionale şi apărarea intereselor României la nivelul judeţului Mureş".

Valentin Bretfelean a fost, până la numirea în funcţia de prefect, şeful Poliţiei Locale Târgu Mureş. Înainte, a activat ca ofiţer SRI.

Bretfelean este licenţiat în ştiinţe juridice şi a absolvit un master în domeniul afacerilor europene.

Fostul prefect Marius Paşcan a solicitat Guvernului încetarea delegării sale pe această funcţie la începutul acestei luni, întrucât intenţionează să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici