Secretarul general al Ministerului Justiţiei, Gabriel Tănăsescu, rămâne la Ministerul Justiţiei

Secretarul general al Ministerului Justiţiei, Gabriel Tănăsescu, rămâne la Ministerul Justiţiei, după ce miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de renunţarea acestuia la cererea de încetare a detaşării.

684 afișări

Gabriel Tănăsescu este judecător la Tribunalul Prahova, fiind detaşat la Ministerul Justiţiei în timpul mandatului lui Cătălin Predoiu.

El solicitase CSM încetarea detaşării ca urmare a plecării ministrului Predoiu, cererea sa figurând pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Secţiei pentru judecători. Tănăsescu a comunicat miercuri faptul că renunţă la cerere, iar CSM a luat act de solicitarea sa.

Gabriel Tănăsescu a deţinut, din mai 2008 până în noiembrie 2009, funcţia de secretar de stat în MJ în timpul guvernării liberale, când ministru era tot Cătălin Predoiu. Ulterior, pentru că Predoiu a rămas la Justiţie în timpul Guvernului Boc, Tănăsescu a fost numit secretar general al MJ.

În 4 mai 2012, Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis, guvernarea fiind preluată de USL, iar social-democratul Titus Corlăţean a fost nominalizat la Ministerul Justiţiei.

PNL l-a nominalizat pe Ovidiu Putura (judecător, director la Direcţia de contencios administrativ din MJ), pentru unul din posturile de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Surse oficiale spun că Simona Maya Teodoroiu ar fi nominalizată de PSD pentru cea de-a doua funcţie de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, poziţie pe care a mai ocupat-o între mai 2002-februarie 2005, în timpul Guvernului Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici